LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Eva Dahlgrens kamp – dramatiken tittarna inte fick se

25 jan, 2020 
AvIda Gustafsson
Eva Dahlgren Marie Fredriksson konsert
Ikväll visas konserten där Sveriges artistelit hyllar Marie Fredriksson.
Nu berättar medverkande Eva Dahlgren om den tuffa kamp som tittarna inte fick se.
”Jag kunde knappt sjunga”, skriver Eva på Instagram.
Annons
Vila i frid Marie FredrikssonBrand logo
Vila i frid Marie Fredriksson

Det var i december som världsartisten och låtskrivaren Marie Fredriksson gick bort, 61 år gammal. Sedan Maries bortgång har hon sörjts av en hel värld – och ikväll visas en hyllningskonsert i hennes ära på SVT1.

I En kväll för Marie Fredriksson tolkar några av Sveriges största artister låtar ur Maries oändliga låtskatt och på scen ses bland andra Agnes Carlsson, 31, Eva Dahlgren, 59, Petra Marklund, 35, och Maries före detta band-kollega Per Gessle, 61.

Eva Dahlgrens kamp bakom scenen

Hyllningskonserten spelades in på Stora teatern i Göteborg och på sociala medier har flera av de medverkande artisterna delat med sig av hur de upplevde den känslosamma inspelningen.

Eva Dahlgren, som var en nära vän till Marie Fredriksson, skriver på Instagram om de tuffa känslorna hon upplevde bakom scenen – om om tårarna som SVT-tittarna inte fick se.

”Det har nog aldrig gråtits så mycket backstage någonsin… Jag kunde knappt sjunga och jag höll mig hårt i Maries mickstativ. Allt är fortfarande overkligt och kommer så förbli.”

Annons

Vidare skriver Eva att hon tyckte det var skönt att hon hade möjlighet att dölja sig bakom sina tonade glasögon när hon tolkade Maries älskade låt Sparvöga.

”Ibland är det skönt att ha dålig syn och få ha stora glasögon.”

”Tung dag”

Trots den otroligt tuffa inspelningen Eva gick igenom fann hon ett stort stöd hos de övriga medverkande artisterna. På bild ses Eva tillsammans med bland andra Agnes, Petra och hustrun Efva Attling, 67. Till bilden hyllar Eva kollegorna samtidigt som hon skriver en känslosam uppmaning om framtiden.

”Så fint att ha så smarta och varma, sköna kollegor. Och nu ska vi som lever leva våra bästa liv för varandra och för dom som inte längre kan.”

I kommentarsfältet överröses Eva Dahlgren med hjärtan från artistkollegor och följare. Även Agnes Carlsson har kommenterat inlägget där hon skriver om sin upplevelse av dagen.

”Det var en tung tung dag och att sjunga när man är ledsen och bara vill gråta är så jäkla svårt. Men det var fint att ha er runt sig och höra era vackra röster och tolkningar”, skriver Agnes i en kommentar.

FOTO: TT/Eero Hannukainen, TT/Björn Larsson Rosvall

Annons