LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Eva Dahlgren om uppbrottet: ”Kärleken hade försvunnit”

22 sep, 2022 
André Färnsveden
Eva Dahlgren
Under stora delar av karriären stod Eva Dahlgren och Anders Glenmark sida vid sida.
Men 1991 samarbetade duon för sista gången.
Nu berättar Eva Dahlgren om det plötsliga uppbrottet.
– Kärleken vi kände för varandra hade försvunnit, skriver Eva Dahlgren i sin nya bok.
Annons
Eva Dahlgren akut till sjukhus – föll ihop i hemmetBrand logo
Eva Dahlgren akut till sjukhus – föll ihop i hemmet

Eva Dahlgrens, 62, och Anders Glenmarks, 68, samarbete började redan på slutet av 70-talet. Eva hade uppträtt i tv-programmet Sveriges Magasin och blev därefter kontaktad av Anders farbror, Bruno Glenmark, 84.

Senare samma år släppte hon sitt första album Finns det nån som bryr sig om, med Anders som en producent. Samarbetet fortsatte senare under en lång tid och Eva blev en av Sveriges största artister.

Genom åren har Eva Dahlgren blivit tilldelad många utmärkelser, hon bland annat blivit utnämnd till ”årets artist” på Rockbjörnen vid tre tillfällen och vunnit hela nio grammis-utmärkelser.

GES besked i direktsändning

Även Anders har haft en framgångsrik karriär sedan de tidiga åren med Eva Dahlgren. Numera är han en del av den populära trion Ges, tillsammans med Thomas ”Orup” Eriksson, 63 och Niklas Strömstedt, 64.

Annons

Men i somras gästade bandet talkshowen Tilde och avslöjade att de lägger ner efter höstens turné.

De skämtade först med Tilde de Paula Eby, 49, om att hon kunde ta över så att de själva kunde lägga ner. Tilde tittade då förundrat på de tre artisterna och frågade om de verkligen ville sluta.

– Nej, det vill ni väl inte?, frågade Tilde alldeles bestört.

– Jo, det är så det kommer att bli. Efter den här hösten är det så det kommer att bli, avslöjade Orup.

– Ja, det här är faktiskt tack för kaffet, fortsatte Niklas Strömstedt.

Trion ska uppträda för sista gången på Cirkus i Stockholm den 17 december.

Eva Dahlgrens ord om uppbrottet från Anders Glenmark

Den 28 september släpps Eva Dahlgrens bok, Instrumenten - memoarer under konstruktion, del 1, och i den framgår det tydligt att Eva fortfarande tänker på det framgångsrika samarbetet hon en gång hade med Anders Glenmark, som Expressen tidigare skrivit om.

Annons

Och kärleken vi kände för varandra hade försvunnit bland det som var outtalat och det som blev sagt. Och dom olikheter vi hade och som under så lång tid hade blivit något så fint när dom fick krocka med varandra kändes nu bara som kompromisser”, skriver Eva.

I boken berättar hon även att de ”avslutade allt” 1991 och att deras kontakt försvann helt efter det. Idag är de inte mer än ytligt bekanta, skriver hon.

Det kommer för evigt finnas sånger att skriva om hur vi irrar och försöker att finna väg i dessa våra snåriga känslomarker. Jag måste skriva mer om det här, om Anders och mig men jag vet ännu inte riktigt hur”.

FOTO: Janerik Henriksson/TT, Roger Tillberg/TT

Annons