LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Eurovision Song Contest 2016 - snackisarna från efterfesten

15 maj, 2016 
AvSofia Hadjipetri Glantz
Efter den spännande finalen i Eurovision Song Contest 2016 i Globen i Stockholm ville artister, kändisar och VIP-gäster knappast åka hem. Istället styrde alla kosan mot ett enda ställe - till den officiella efterfesten på Euroclub framför Slottet. Hänt var där.
Annons

Vilken rafflande final! Jamala, 32, från Ukraina vann Eurovision Song Contest 2016 i Stockholm, alla hade en åsikt om det och sen blev det dags att piffa till sig och dra på efterfest på Euroclub. I drygt två veckor har den provisoriska enorma baracken stått framför Slottet med hisnande utsikt över Grand Hotel och Strömkajen och gjort dansanta fans, besökare och artister lyckliga intill småtimmarna.

Euroclub i Stockholm hade onekligen ett fantastiskt läge.
Euroclub i Stockholm har onekligen haft ett fantastiskt läge.

Den förste Hänts utsända stötte på var sångaren Mathias Holmgren, 42. Han stod och snackade med kompisar i snålblåsten på en av uteserveringarna och var på bra humör. Men vad han skickligt dolde var att han till sin förtret inte hade fått tillgång till VIP-sektionen där A-listekändisarna skålade.

Annons
Mathias Holmgren var på finfint humör. Trots allt.
Mathias Holmgren var på finfint humör. Trots allt.

– Inte ens Mathias kommer in! Det var tvärstopp i dörren. Man måste ha särskilda band, så det var helt kört, berättade en källa på plats.

I närheten av sällskapet lade vi märke till en viss uppståndelse. När vi tittade närmare såg vi turkiska San Marino-sångaren Serhat, 51, som ju trots sin Leonard Cohen-goes-disco-låt “I Didn’t Know” fick se sig utslagen i den första semifinalen. Han var omgiven av fans som ville knäppa både en och två groupies.

Annons
Alla ville ta bild med Serhat som sjöng för San Marino.
Alla ville ta bild med Serhat som sjöng för San Marino.

Efter att ha åkt ur tävlingen i tisdags har artisten passat på att semestra i Sverige och Stockholm i flera dagar. Men den karakteristiska huvudbonaden har fått vara kvar i hotellrummet.

Hatten av!
Hatten av! Foto: IBL

Frågan är faktiskt om Serhat(t) någonsin döljer sin kala hjässa igen.

Annons

– Jag har kastat alla hattar!, deklarerade han nöjt för Hänt.

På nämnda uteservering på Euroclub mötte vi även dansaren och koreografen Tobias Karlsson, 39, som hängde i ett hörn med fagre “vännen” Philip Krantz.

Tobias Karlsson och Philip Krantz.
Philip Krantz och Tobias Karlsson.

Frans var bäst, men jag gillade även Ryssland. Det hade varit bra om Sergey Lazarev, 33, vunnit för då skulle alla bögar invaderat Ryssland nästa år! Det hade varit nåt, tyckte han.

Annons

Härligt högljudda och ständigt nyktra “Paradise Hotel”-profilen och radioprataren Thobias Thorwid, 24, ville inte heller missa den officiella efterfesten. Med solfjädern i ena handen och vatten i den andra flanerade han runt sin två meter långa kropp och höjde energinivån bland vänner och bekanta.

Thobias Thorwid var som vanligt på g!
Thobias Thorwid var som vanligt på g!

Vi fick rejält spring i benen när vi plötsligt skådade Eurovision-vinnaren Conchita Wurst, 27, från år 2014 i vimlet! Men sedan följde en mycket märklig ordväxling. Trots att det var uppenbart att det var Conchita Wurst vi hade framför oss, envisades artisten med att säga att hen egentligen hette Conchita 4711 och var dubbelgångare till den äkta varan. Från Tyskland dessutom och inte Österrike.

Annons
Conchita Wurst eller Conchita 4711? Hänts utsända var stundtals förvirrade.
Conchita Wurst eller Conchita 4711? Hänts utsända var stundtals förvirrade.

När man googlar på saken så visar det sig att det visst existerar en sådan känd dublett till artisten. Men detta var inte dubletten! Det var ju den riktiga Conchita, det såg vi ju!

Enligt radiostationen P4 Stockholm hade vi alltså rätt. Men varför hen ville påstå sig vara någon annan är fortfarande höljt i dunkel.

Och det fick bli avslutningen på en väldigt lång och alldeles fantastisk Eurovision Song Contest-final i vår vackra huvudstad Stockholm.

Text: Magdalena Divina Khodr och Sofia Hadjipetri Glantz

Foto: Hänt

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons