LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ernst tuffa krav på TV4: ”Måste vara en utmaning”

25 aug, 2017 
AvJoakim Almén
Ernst Kirchsteiger firar 10 år som mysig husrenoverarefavorit i ”Sommar med Ernst” på TV4. Nu avslöjar han sina hårda krav för att ta sig an ett nedgånget hus i programmet.
Annons

Den folkkära TV4-profilen Ernst Kirchsteiger, 59, har haft en lång och fin karriär på TV4. Sveriges mysigaste husrenoverare inreder och moderniserar gamla – fallfärdiga – byggnader och bostäder och fräschar till dom tillsammans med snickare och hantverkare i ”Sommar med Ernst” – ett program som nu firar tio år.

– 10 år på TV4… herregud, tiden går fort. Jättekul, säger han när han när han intervjuas i TV4:s “Nyhetsmorgon”.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

På en fråga från programledaren Steffo Thörnquist, 61, hur man väljer vilka hus som ska renoveras för programmet berättar Ernst att han inte tar sig an vilket hus som helst. Nej, Ernst har hårda krav.

– Det ska vara ett hus som är på en bra plats, människorna som har husen ska vara sköna, sen ska husen i sig vara en utmaning, menar han och fortsätter.

– Årets hus var en utmaning. Huset var ganska litet, när fem centimeter börjar betyda något. Jag har jagat centimetrar i det huset och det är kul, förklarar Ernst.

Annons

TV4-profilen menar att det inte får att muta honom till att få sitt hus renoverat – men det finns vissa specialknep som gör jobbet:

– Kaffe och kramar ligger väldigt högt hos mig.

För att fira tioårsjubileet sänder TV4 två program med ett sorts ”best of” från åren som gått.

– Egentligen är det ett axplock av allt tok. Dels är det väldigt kul alltihop, för det finns ju vissa material som jag älskat. Det är väldigt roligt redigerat, kommenterar Ernst Kirchsteiger jubileumsprogrammen.

Foto: IBL, Youtube-faksimil

Annons