Ernst tuffa krav på TV4: ”Måste vara en utmaning”

Ernst tuffa krav på TV4: ”Måste vara en utmaning”

Ernst Kirchsteiger firar 10 år som mysig husrenoverarefavorit i ”Sommar med Ernst” på TV4. Nu avslöjar han sina hårda krav för att ta sig an ett nedgånget hus i programmet.

Den folkkära TV4-profilen Ernst Kirchsteiger, 59, har haft en lång och fin karriär på TV4. Sveriges mysigaste husrenoverare inreder och moderniserar gamla – fallfärdiga – byggnader och bostäder och fräschar till dom tillsammans med snickare och hantverkare i ”Sommar med Ernst” – ett program som nu firar tio år.

– 10 år på TV4… herregud, tiden går fort. Jättekul, säger han när han när han intervjuas i TV4:s “Nyhetsmorgon”.

På en fråga från programledaren Steffo Thörnquist, 61, hur man väljer vilka hus som ska renoveras för programmet berättar Ernst att han inte tar sig an vilket hus som helst. Nej, Ernst har hårda krav.

– Det ska vara ett hus som är på en bra plats, människorna som har husen ska vara sköna, sen ska husen i sig vara en utmaning, menar han och fortsätter.

– Årets hus var en utmaning. Huset var ganska litet, när fem centimeter börjar betyda något. Jag har jagat centimetrar i det huset och det är kul, förklarar Ernst.

TV4-profilen menar att det inte får att muta honom till att få sitt hus renoverat – men det finns vissa specialknep som gör jobbet:

– Kaffe och kramar ligger väldigt högt hos mig.

För att fira tioårsjubileet sänder TV4 två program med ett sorts ”best of” från åren som gått.

– Egentligen är det ett axplock av allt tok. Dels är det väldigt kul alltihop, för det finns ju vissa material som jag älskat. Det är väldigt roligt redigerat, kommenterar Ernst Kirchsteiger jubileumsprogrammen.

LÄS OCKSÅ: 8 oförglömliga Ernst-citat – redan i första programmet

LÄS OCKSÅ: 11 flummiga citat av Ernst – som får oss att älska honom ännu mer

Foto: IBL, Youtube-faksimil

FRÅN FÖRSTASIDAN