Ernst Kirchsteigers söner har vuxit upp – så ser de ut idag

Ernst Kirchsteigers söner har vuxit upp – så ser de ut idag

Ernst Kirchsteiger och hustrun Ulla Kirchsteiger har varit ett par i över 40 år.
Tillsammans har de två söner – Sebastian och Ludvig Kirchsteiger.
Så här ser sönerna ut idag.
Ernst Kirchsteiger gästar Skavlan
Slå på ljud

Programledaren, inredaren och designern Ernst Kirchsteiger, 62, blev ett välkänt ansikte för svenska folket när han år 2000 hade premiär med Sommartorpet på SVT1. Programmet blev en stor succé och efter sju år på kanalen bytte Ernst ut SVT till TV4 och 2008 visades första säsongen av Sommar med Ernst.

Sedan dess har Ernst Kirchsteiger kommit ut med en rad böcker, program och inte minst varumärket Ernst där programledaren säljer sina egendesignade produkter.

När det kommer till privatlivet är Ernst sedan många år tillbaka gift med kärleken Ulla Kirchsteiger, 62. Paret träffades redan som sjuttonåringar och drygt tio år senare gifte de sig. Idag har Ernst och Ulla varit ett par i över 40 år och tillsammans har de sönerna Sebastian Kirchsteiger, 35, och Ludvig Kirchsteiger, 31.

Sönerna jobbar i företaget

Ernst Kirchsteigers söner har inte gått i pappas fotspår när det kommer till programledarkarriären på tv – men både Sebastian och Ludvig är högst involverade i Ernst karriär gällande företagen. Båda sönerna arbetar nämligen på Ernst Kirchsteiger AB.

– Båda sönerna jobbar i företaget. Det är spännande att ha pojkarna så nära faktiskt. Vi pratas ju vid varje dag på det här sättet. Också att de sa att ”pappa, om vi börjar jobba ihop så kommer vi att ses och prata jätteofta”, då smälter man ju, har Ernst tidigare berättat i en intervju med Aftonbladet.

Ernst planerar att företaget och varumärket Ernst ska leva vidare med sönerna – och hoppas att de en dag vill ta över, något han tidigare berättat om i podcasten Värvet.

– Jag hoppas att mina barn ska förvalta varumärket Ernst – att det ska fortsätta att leva. För till slut kommer ingen som kommer ihåg vem den här långa människan var som gick runt barfota. Jag tänker att grabbarna skulle göra det på ett fantastiskt sätt, de skulle verkligen förvalta det på ett bra sätt, berättade Ernst i podden.

Så ser Ernst Kirchsteigers söner ut

Idag är sönerna Sebastian och Ludvig 35 respektive 31 år gamla och precis som pappa Ernst är de skrivna på adresser i Örebro. När inredningsmässan Formex gick av stapeln 2018 var självklart Ernst och sina söner på plats med jobbet, och fångades alla tre på en sällsynt bild ihop.

Ernst Kirchsteiger och sönerna Ludvig och Sebastian

Ludvig Kirchsteiger och Sebastian Kirchsteiger tillsammans med pappa Ernst.

FOTO: TT/Jonas Hessman, TT/Karin Törnblom, TT/Lotte Fernvall

FRÅN FÖRSTASIDAN