TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Ernst Kirchsteigers miljoner – så mycket pengar tjänar han

15 dec, 2018 
AvLotta Gray
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger är inte bara barfota. Han är rik som ett troll också och vill gärna att sönerna ska förvalta alla miljoner när han går bort.
Annons

Tv-profilen Ernst Kirchsteiger, 61, har blivit Ernst med hela Sverige sedan han slog igenom i början av 2000-talet. Efter otaliga somrar i tv-rutan, oftast barfota och med en entusiasm svenskarna sällan skådat, har han gjort sig själv till en livs levande legend.

Nu är han aktuell med Jul med Ernst i TV4 och samtidigt har programledaren även tjänat storkovan då han dessutom är delägare i Färg & Form Sweden AB, som gör allt från porslin, barnkläder, köksprylar och mycket annat.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Och han är onekligen en av Sveriges mest välbetalda offentliga personer för i det senaste årsbokslutet så gjorde Ernsts aktiebolag 5,85 miljoner kronor i vinst. Det är mycket pengar och han hade dubblat vinsten från året innan då han gjorde en vinst på 2,4 miljoner kronor. Förutom det har Ernst har dessutom 7,7 miljoner kronor i tillgångar, enligt Nyheter 24.

Rädd att bli bortglömd

– Jag hoppas att mina barn ska förvalta varumärket Ernst, att det ska fortsätta att leva. För till slut är det ingen som kommer ihåg vem den här långa människan var som gick runt barfota. Jag tänker att grabbarna skulle göra det på ett fantastiskt sätt, de skulle verkligen förvalta det på ett bra sätt, berättade Ernst i en intervju med Kristoffer Triumf i podcasten "Värvet" år 2013.

Annons

Barnen heter Ludvig, 30, och Sebastian, 34, och är idag väldigt involverade i sin pappas företag. Han har även bolagen Ernst Smaker Aktiebolag och Ernst Kirchsteiger Handelsbolag. Och hans dröm är att barnen en dag ska kunna ta över dem.

– Det kanske är ålderdomligt att tänka som far att det är kul att barnen skulle kunna ta över, men det är också någonting som skulle göra mig väldigt glad och intressera mig väldigt mycket, säger han.

Rädslan att någon ska glömma bort den barfotade, långe mannen som klev in i våra vardagsrum finns dock där trots att han är hemma både ekonomiskt och folkligt.

– Det vore väldigt kul om det fanns någonting kvar, så kan jag känna.

FOTO: TV4, Ibl

Annons