Ernst Kirchsteigers glädjebesked

Ernst Kirchsteiger i Sommar med Ernst

Nu ger Ernst Kirchsteiger ett nytt besked om sitt älskade tv-program.
– Det kommer inte riktigt vara som det brukar, säger han i en video på Instagram.

Tv- och inredningsprofilen Ernst Kirchsteiger, 61, har under många år haft en plats i tv-tittarnas hjärtan. Med bara fötter och en kärlek till naturliga material har svenskarna fått följa honom genom både torprenoveringar och julbestyr. Hans citat har också fått vingar och uttryck som ”Jag har mött libbstickor som har tittat mig i ögonen” får bara fansen att älska honom ännu mer.

I somras tog Ernst Kirchsteiger sig an en sliten gammal bondgård på Österlen. Under åtta avsnitt kunde tittarna följa hur han återskapade 1800-talshusets forna stolthet och inredde det med vackra och återbrukade prylar. I julas återvände han till rutan med en ny säsong av Jul med Ernst men inte till samma gård. I stället blev det Julita gård utanför Katrineholm i Sörmland. Programmet sändes under tre torsdagskvällar och avsnitten var maxade med  julmys tillsammans med Ernst.

Nu står det även klart att han kommer att synas i tv-rutan i sommar igen – trots all oro kring coronaviruset. I en video på Instagram berättar programledaren hur det blir med TV4-succén  Sommar med Ernst.
Ernst Kirchsteiger

Foto: TV4

– Vad ska man säga, det är ju konstiga tider vi lever i. Det handlar om att vara rädd om sig, börjar han med att säga i videon.

Får ändra programmet

Han fortsätter med att berätta att tittarna kan vara lugna – programmet kommer att bli av och sändas i vanlig ordning i sommar.

– Det blir en ny säsong av Sommar med Ernst i år igen, men det kommer inte riktigt vara som det brukar. Vi får ändra lite på grund av omständigheterna. Exakt hur ber vi att få återkomma med, säger han i videoklippet.

Till inlägget har programledaren skrivit att han i stunden sitter och jobbar med programmet:

“Här lyser flitens lampa och vi jobbar på för att kunna glädja er med Sommar med Ernst även i år!”, skriver han.

FOTO: TT/ TV4/Tv4play