Ernst Kirchsteigers djupa hat från män: "Det var otroligt chockartat"

Ernst Kirchsteiger är idag en av Sveriges mest folkkära programledare. Men i början av karriären var han nära att ge upp.

För sexton år sedan tog Ernst Kirchsteiger, 58, hela svenska folket med storm, när han brakade in i tv-rutan med programmet “Sommartorpet“. Med sin annorlunda stil och mjuka sätt har han blivit en succé.

– Jag var verkligen en främmande fågel. Två meter lång, grävlingsfrisyr, pratade lyriskt om tussilago. Det är klart att svenska folket aldrig hade sett på maken, säger Ernst i en intervju för TT.

Ernst Kirchsteiger hade ett tag i karriären det tuff med omogna män.

Men framgången var inte självklar och han fick ta emot en hel del hat, speciellt från män och han var nära att kasta in handduken.

– Jag väckte otroligt mycket känslor vilket för mig var otroligt chockartat. Det var verkligen svårt att hantera. Det fanns en period när jag tänkte att det inte var värt det, avslöjar han för TT.

Men Ernst berättar också att tiderna förändras och därmed också inställningen till honom själv.

– Idag kommer det lika mycket män som kvinnor när jag föreläser och de som hör av sig är ofta män i min egen ålder och unga killar. Jag brukar skoja och säga att det är som att de har förstått att jag inte vill något ont.

Ernst Kirchsteiger med sin Ulla Kirchsteiger.

Nu syns han i tv igen, med säsong nio av “Sommar med Ernst” och han hoppas på att kunna inspirera andra.

– Jag blir aldrig så glad som när jag tänker på att någon, efter att ha sett mitt program, reser sig upp och rostar några mackor och bjuder, eller går ut och mekar med bilen, eller klipper häcken. Att de gör något. Vad som helst, säger han.

Under förra säsongen syntes Ernst Kirchsteiger med Magnus Liljeqvist och Johan Lagerberg i rutan.

Att spela in tv-program tar mycket energi, och han vill inte att det ska gå på rutin. Ernsts strategi är att dra sig undan när alla avsnitt har sänts, för att sen dyka upp i rutan vid jul igen.

– Jag måste leva det livet jag berättar om och då krävs det tid, menar han.

LÄS MER: 11 flummiga citat av Ernst Kirchsteiger som får oss att älska honom ännu mer

 Foto: IBL