ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför försvann Ernst Kirchsteiger helt från tv-rutan – nu kommer sanningen fram

24 nov, 2022 
Charles Thulin
Michaela Mastad
Ernst Kirchsteiger
I våras möttes vi av beskedet att för första gången på 22 år så skulle vi inte längre se Ernst Kirchsteiger i tv-rutan.
Nu avslöjar den folkkära tv-profilen varför han valde att ta en paus och hur framtiden ser ut i tv-branschen.
Annons
Ernst Kirchsteigers comeback i tv-rutan: ”Var beredda”Brand logo
Ernst Kirchsteigers comeback i tv-rutan: ”Var beredda”

Många tv-tittare upplevde nog sommaren som lite annorlunda, eftersom det var den första på 14 år utan Ernst Kirchsteiger, 65, i rutan.

Barfotamannen berättade i våras att han skulle ta sin första sommarsemester på 22 år och avslöjade:

”Jag behöver skapa mer utrymme för att vara allt det jag vill vara – make, pappa, farfar och konstnär”, skrev Ernst på Instagram.

Många har undrat och nu ger Ernst svar på den stora frågan som oroat hundratusentals svenskar med Ernst-abstinens: kommer han tillbaka till tv-rutan?

Ernst Kirchsteiger om pausen från tv-rutan

Med sina tv-kända formuleringar berättar Ernst att han behövt stanna i livet, ta en paus och reflektera kring vad han har gjort, vad han gör nu, och hur framtiden ska se ut.

Annons

– Jag har hittat lusten. Plötsligt kände jag ”jäsiken i mig, jag ska på det igen”, säger han i talkshowen ”Carina Bergfeldt” och berättar om kommande tv-projekt:

– Jag kan inte gå in i detalj, men jag kan säga att jag kommer att finnas i era tv-apparater igen och ni kommer att känna igen mig, och jag kommer att fortsätta säga hur mycket tokiga saker som helst, så var beredda.

Ernst berättar också att ett skäl till pausen är att Ernst har blivit farfar till lilla Elsie.

– Om man får vara med ett barnbarn då är det som att man får en nytändning, man börjar förstå, saker och ting, det är som att barnet berättar en historia som gör att man hakar på. Hon tycker att livet är en absolut möjlighet, allt är möjligt.

FOTO: FERNVALL LOTTE/Aftonbladet/TT

Annons