Ernst miljoner – så vill han att sönerna ska förvalta dem

Ernst miljoner – så vill han att sönerna ska förvalta dem

Ernst Kirchsteiger är utan tvekan en av Sveriges mest folkkära programledare. Nu avslöjar han hur han vill att sönerna Ludvig och Sebastian ska förvalta hans miljoner när han inte längre kan.

Tv-profilen Ernst Kirchsteiger, 59, har blivit Ernst med hela Sverige sedan han slog igenom i början av 2000-talet. Efter otaliga somrar i tv-rutan – oftast barfota och med en entusiasm svenskar sällan skådat har han gjort sig själv till en livs levande legend. Samtidigt har Ernst Kirchsteiger även tjänat storkovan. Enligt Aftonbladet omsatte bolaget Ernst Kirchsteiger AB 3,9 miljoner 2015 och gjorde en vinst på 1,9 miljoner.

I podcasten “Värvet” berättar han om sin dröm – att sönerna Ludvig, 28, och Sebastian, 32, ska förvalta vidare arvet efter honom.

– Det vore väldigt kul om det fanns någonting kvar, så kan jag känna. Och det är vad jag hoppas att mina barn kan förvalta. För till slut är det ingen som kommer ihåg vem den där långa människan som gick omkring barfota var. Men företaget finns kvar och någonstans blir jag ganska glad av att tänka på det, säger han i podden.

Sedan en tid tillbaka är yngsta sonen Ludvig varumärkeschef i bolaget.

– När han anmälde sig och sa att han ville arbeta i mitt företag så han följande: Pappa jag skulle hemskt gärna vilja jobba med dig i det företaget. Och så sa han det som verkligen fick mig att förstå att han menade allvar. Han sa såhär: För då kommer du och jag att ses mycket oftare. Det var väldigt fint.

Ernst har även bolagen Ernst Smaker Aktiebolag och Ernst Kirchsteiger Handelsbolag. Och hans dröm är att barnen en dag ska kunna ta över dem.

– Det kanske är ålderdomligt att tänka som far att det är kul att barnen skulle kunna ta över men det är också någonting som skulle göra mig väldigt glad och intressera mig väldigt mycket, säger han.

LÄS OCKSÅ: Tillsammans i 42 år – Ernst oväntade kärlekstips

LÄS OCKSÅ: 8 oförglömliga Ernst-citat – redan i första avsnittet

FOTO: Ibl

FRÅN FÖRSTASIDAN