TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Ernst miljoner – så vill han att sönerna ska förvalta dem

19 jul, 2017 
Malin Ljung
Ernst Kirchsteiger är utan tvekan en av Sveriges mest folkkära programledare. Nu avslöjar han hur han vill att sönerna Ludvig och Sebastian ska förvalta hans miljoner när han inte längre kan.
Annons

Tv-profilen Ernst Kirchsteiger, 59, har blivit Ernst med hela Sverige sedan han slog igenom i början av 2000-talet. Efter otaliga somrar i tv-rutan – oftast barfota och med en entusiasm svenskar sällan skådat har han gjort sig själv till en livs levande legend. Samtidigt har Ernst Kirchsteiger även tjänat storkovan. Enligt Aftonbladet omsatte bolaget Ernst Kirchsteiger AB 3,9 miljoner 2015 och gjorde en vinst på 1,9 miljoner.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

I podcasten “Värvet” berättar han om sin dröm – att sönerna Ludvig, 28, och Sebastian, 32, ska förvalta vidare arvet efter honom.

– Det vore väldigt kul om det fanns någonting kvar, så kan jag känna. Och det är vad jag hoppas att mina barn kan förvalta. För till slut är det ingen som kommer ihåg vem den där långa människan som gick omkring barfota var. Men företaget finns kvar och någonstans blir jag ganska glad av att tänka på det, säger han i podden.

Sedan en tid tillbaka är yngsta sonen Ludvig varumärkeschef i bolaget.

Annons

– När han anmälde sig och sa att han ville arbeta i mitt företag så han följande: Pappa jag skulle hemskt gärna vilja jobba med dig i det företaget. Och så sa han det som verkligen fick mig att förstå att han menade allvar. Han sa såhär: För då kommer du och jag att ses mycket oftare. Det var väldigt fint.

Ernst har även bolagen Ernst Smaker Aktiebolag och Ernst Kirchsteiger Handelsbolag. Och hans dröm är att barnen en dag ska kunna ta över dem.

– Det kanske är ålderdomligt att tänka som far att det är kul att barnen skulle kunna ta över men det är också någonting som skulle göra mig väldigt glad och intressera mig väldigt mycket, säger han.

FOTO: Ibl

Annons