LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ernst Kirchsteiger i blodig olycka i Sommar med Ernst

16 jul, 2020 
Ernst Kirchsteiger i Sommar med Ernst
Under inspelningen av veckans avsnitt av Sommar med Ernst skadade sig Ernst Kirchsteiger.
Nu berättar programledaren om händelsen som TV4-tittarna inte får se.
– Ibland går det ändå snett, säger han.
Annons
Olyckan tittarna inte får se i Sommar med ErnstBrand logo
Olyckan tittarna inte får se i Sommar med Ernst

En ny säsong av Sommar med Ernst är i full gång på TV4. I programmet bjuds tittarna som vanligt på somriga recept och inredningstips under ledning av den folkkära tv-profilen Ernst Kirchsteiger, 62.

På grund av coronapandemin stod det länge oklart ifall det över huvud taget skulle bli en ny omgång av programmet i år. I april meddelade Ernst att han kommer att dyka upp i rutan – men att ett par ändringar kommer att göras.

– Det kommer inte riktigt vara som det brukar. Vi får ändra lite på grund av omständigheterna. Exakt hur ber vi att få återkomma med, sa han i ett videoklipp på Instagram.

Så ser Sommar med Ernst 2020 ut

En månad senare hade TV4 landat i ett beslut gällande Sommar med Ernst. Kanalen förklarade då att programmet kommer att se väldigt annorlunda ut i år. Precis vanligt får tittarna hänga med när Ernst lagar mat och pysslar i hemmet, men det är även en hel del tillbakablickar som visas.

Annons

Ernst Kirchsteiger kommer under säsongens gång att avhandla ett rum i taget.

– Jag tror verkligen att tittarna kommer att tycka om den här nya formen som är fullspäckad med inspiration. Det finns något för alla, sa Clara Tengbom, exekutiv producent på TV4, i ett pressmeddelande i samband med avslöjandet.

I ett meddelande till Hänt förklarade Clara Tengbom att ändringarna var nödvändiga för att det skulle kunna bli en ny säsong av programmet.

Dramatiken under inspelningen

Trots att upplägget var väldigt tydligt innan inspelningarna av programmet drog igång har allting inte gått som en dans på rosor. Förra veckans avsnitt kantades av en hel del dramatik bakom kulisserna. En försenad leverans satte käppar i hjulet för produktionen.

– Vi fick veta att budbilen hade fastnat på danska gränsen på grund av den rådande pandemin, berättade Henrik von Kern, producent på Sommar med Ernst.

Som tur var rullade bilen in efter midnatt och inspelningarna kunde därefter fortsätta.

Annons

Ernst Kirchsteiger om olyckan

I kvällens avsnitt av programmet tar sig Ernst tar sig an badrummet. Nu avslöjar TV4 att det skedde en olycka under inspelningarna, som tittarna inte får se. Det var när programledaren skulle göra en handdukshängare av ett gammalt träd som han plötsligt skar sig i tummen.

Efter lite omplåstring kunde inspelningarna lyckligtvis fortsätta utan större progblem.

– Det gäller att vara kompis med kniven, och det är jag för det mesta. Men ibland går det ändå snett, säger Ernst Kirchsteiger och fortsätter:

– Det går åt några plåster men det är det värt.

FOTO: FERNVALL LOTTE/Aftonbladet/TT, TV4

Annons