LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ernst Kirchsteiger hintar om en comeback – egna orden om lyckan

30 dec, 2022 
AvJonna Lawaetz
Ernst Kirchsteiger
När Ernst Kirchsteiger lämnade beskedet att han skulle ta ett sabbatsår blev hans fans mycket besvikna.
I podcasten Halv tre med Lotta Bromé berättar han om när han planerar att göra sin comeback.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ernst Kirchsteigers comeback i tv-rutan: ”Var beredda”Brand logo
Ernst Kirchsteigers comeback i tv-rutan: ”Var beredda”

Ernst Kirchsteiger, 65, är en av Sveriges mest folkkära tv-personligheter. Genom åren har han förgyllt både somrarna och vintrarna för många svenskar med sina omåttligt uppskattade program Sommartorpet, Sommar hos Ernst och Jul med Ernst.

Men på senaste har det varit tyst från Ernst då han i våras avslöjade att han skulle ta en paus i karriären, efter 22 aktiva år. Beskedet mottogs med stor besvikelse då hans närvaro i tv-rutan uppskattats av många.

Ernst Kirchsteiger tog en paus i karriären – efter 22 år

Under lucka 23 i podcasten Halv tre med Lotta Bromé gömmer sig en julig intervju med Ernst, där han även avslöjar framtidsplanerna.

– Julen, den här som är över oss, det är något som jag ser den nästan som en kompis. Jag gillar julen och jag gillar allt runt omkring julen också, så att jag är i rätt forum kan man säga, inleder Ernst intervjun.

Annons

Ernst har verkligen kommit att förknippas med julen, inte minst med sitt program Jul med Ernst, där han under åren tipsat svenskarna om hur man kan göra julen extra mysig med enkla tips och trix. Programmet har varit en del av uppladdningen inför högtiden och det var många i vårt avlånga land som blev besvikna när det stod klart att Jul med Ernst inte skulle få en ny säsong till detta år.

Men ett sabbatsår var välbehövligt för Ernst, som tidigare år haft ett hektiskt jobbschema. I samband med att han avslöjade sin paus på Instagram, berättade han att fokus istället skulle ligga på att skapa mer utrymme att vara allt han vill vara – make, pappa, farfar och konstnär. I Halv tre med Lotta Bromé berättar han om sabbatsåret.

– Det har varit väldigt skönt, det handlar lite om eftertanke faktiskt, jag har ju hållit på i 22 år och då tillslut hamnar man i ett läge där man känner att "vänta nu här ett tag, vad har jag gjort, var befinner jag mig idag och vad vill jag om möjligt göra framåt", förklarar han i avsnittet.

Ernst Kirchsteigers egna ord om comebacken

Idag är Ernst 65 år och menar att eftertänksamheten har kommit med åldern och att han funderar mycket över livet.

Annons

Vidare under intervjun frågar Lotta om Ernst har planer på att komma tillbaka eller om sabbatsåret förlängs ytterligare. Varpå Ernst svarar:

– Jag tror nästan jag har tänkt klart, vilket är väldigt skönt. Jag tror nog bestämt att, Lotta vad skulle du säga om jag kommer tillbaka nästa år och gör något igen? Jag tror det.

– Jag tror att det är många som har längtat efter det, ska du ta tag i ett torp eller blir det helt andra grejer?, frågar Lotta.

– Nej, vi får se lite grann formen för det, jag vill nog formulera mig igen och berätta mina historier. Det finns så mycket i det här landet som ännu inte är berättat om, så jag tänkte att jag tar det ansvaret att berätta de historierna, säger Ernst.

Vad som blir Ernst comeback återstår alltså att se, men det är nog många ute i landet som längtar efter att se Ernst i tv-rutan igen.

FOTO: Henrik Montgomery/TT

Annons