Ernst Billgren lämnade hustrun för 25 år yngre konststudent

Ernst Billgren lämnade sin hustru Helene efter 30 års äktenskap och gifte sig med 25 år yngre Julia.

Ernst Billgren är just nu aktuell i programmet Konstnärsdrömmen i SVT. I programmet är han en av domarna som bedömer konstverken som deltagarna skapat.

Ernst var under 30 års tid gift med konstnären Helene Billgren 63, och har tre barn tillsammans, Elsa, Sigge och Andrea. Under 2011 började Ernst synas ute med den 25 år yngre konststudenten Julia Hellberg, 33, en skandal inom societeten, och skilsmässan med Helene var ett faktum. Sedan två år tillbaka så är Ernst och Julia gifta och bor i Anders Zorns gamla konstlägenhet på 190 kvadratmeter vid Slussen på Södermalm, lägenheten, som är enorm enligt Stockholmsmått mätt, kallar Ernst själv för “studentlägenhet”:

– Julia som haft studentboende, håller inte med. Men min tidigare ateljé var på 360 kvadrat och lägenheten på 220 kvadrat, så jag har gått från sex rum till ett studentboende, säger han till Mitti.

Ernst Billgren och Julia Hellberg bröllop

Ernst Billgren och Julia Hellberg gifte sig 2014.

Åldersskillnaden mellan honom och Julia är något Ernst inte märker av:

– Om någon är den vuxne är det hon. Min förra fru var äldre och då hade folk åsikter om att hon var fem, sex år äldre. Då var jag 24 eller något, säger Ernst till Mitti.

Konstnärsdrömmar sänds på onsdagar i SVT1 kl 21.00.

LÄS OCKSÅ: Ernst Billgren och Julia skrotar familjeplanerna: ”Ingen av oss är intresserade av barn”

Foto: IBl

SENASTE NYTT!