LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Erik Segerstedt drabbad av depression: "En väldigt hopplös känsla"

09 okt, 2016 
Anja Nilsson
Artisten Erik Segerstedt berättar om livet med panikångestattacker och efterföljande depressioner.
Annons

När den idag 33-årige artisten Erik Segerstedt var 18 år gammal avled en god vän till honom. Strax därefter var Erik själv nära att dö i en trafikolycka där han voltade med bilen och körde av vägen. Två händelser som kom att påverka hans liv. Nyligen berättade han i programmet “Malou efter tio” om hur de traumatiska händelserna satte sina spår.

– Jag klarade mig egentligen helt oskadd kroppsligt, men kom på något sätt i kontakt med min egen dödlighet och då fick jag panikångest, säger Erik i programmet.

Två veckor efter olyckan kände han av panikångesten för första gången när han satt på en släktfest.

– Det är som om väggarna närmar sig och man tror att man ska svimma eller dö.

Efter panikångestattackerna kom depressionerna.

– Det är en väldigt hopplös känsla att vara deprimerad, det är svårt att komma ihåg känslan hur det är man mår bra, men man vet att det kommer att bli bra, sannolikheten talar för det, säger Erik.

Erik lyckades hantera ångesten genom att söka hjälp tidigt. Och därför har han inte behövt äta antidepressiva tabletter.

– Jag fick prata med en jättebra kurator på min vårdcentral. Men allt är en process som är ganska luddigt man märker inte skillnad på ett samtal, menar han.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons