LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

"Erik & Mackan"-Erik: "Jag okynnesåt tjurkuk i Sydamerika"

01 mar, 2015 
AvCharles Thulin
Erik och Mackan hade inte det tråkigt under sin resa till Sydamerika. Särskilt inte Erik. "Jag åt en hel del tjurkuk, det var inte så gott. Man okynnesäter, som med chips eller vad som helst. Det behöver inte alltid vara gott."
Annons

De är lite som den yngre generationens Filip & Fredrik, fast de gör lite mer skitiga saker. Sedan tv-debuten 2008 har programledarduon Erik Ekstrand, 35, och Mackan Edlund, 39, hunnit med en hel del äventyr runt om i världen. I vår kan tittarna se radarparet bege sig till Sydamerika på en något spontan resa i tv-serien Nemas Problemas.

–Här är allt oplanerat, det är det som är “tokeriet” i hela serien, hur vi ska klara att resa genom en kontinent som vi inte vet något om, där fördomarna är “drogkungar och giftormar”, säger programledaren till Klick och fortsätter:

– Vi kröp bland annat in i en gruva i Bolivia när vi plötsligt kände något som brände oss. Gruvarbetarna vi gick med var fulla som fan och tuggade kokablad som dårar. De berättade att det som brände var arsenikgas. “Rör inte väggarna, för där är det asbest”, sa de också. Vi var livrädda.

Erik Ekstrand är allätare. Foto: IBL
Erik Ekstrand är allätare. Foto: IBL

Även om många känner igen de populära programledarna är det inte riktigt alla som har koll på vem som är vem.

Annons

– Jag har till och med bråkat med någon på krogen om det, som bara “du är visst Mackan!”, säger Erik.

Alla långa resor och de många äventyren får konsekvenser när Erik Ekstrand kommer hem till vardagen och flickvännen.

– Det värsta är att jag får utlopp för så mycket när jag reser i jobbet, så väl hemma är jag nog rätt tråkig. Jag hade säkert varit roligare om jag var typ riskkapitalist, om jag hade ett jobb som jag hatade men fick extremt mycket pengar för.

Under inspelningarna av Nemas problemas hade han dock allt annat än tråkigt.

– I Sydamerika åt jag en hel del tjurkuk, det var inte så gott. Man okynnesäter, som med chips eller vad som helst. Det behöver inte alltid vara gott.

Andra gillar:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons