Erik Linders bidrag i kampen mot aids: "Jag är så stolt"

För att uppmärksamma internationella aidsdagen har artisterna Erik Linder och Peter Englund skrivit en låt för att samla in pengar till stiftelsen World Aids Day Galan. För sången står schlagerstjärnan Shirley Clamp.

Den 1 december är det den internationella aidsdagen men redan nu går det att bidra med pengar till stiftelsen World Aids Day Galan genom att köpa låten “Din vinge”.

Artisten Erik Linder, 32, har komponerat och producerat och Peter Englund, grundare av stiftelsen samt medlem i Diamond Dogs, har gjort texten.

– Jag skrev musiken för över ett år sedan, och när Peter skrev texten kände jag direkt att vi hade något fantastiskt på gång, berättar Erik Linder för Hänt.

Både Erik Linder och Peter Englund har drömt om att få jobba med den folkkära sångerskan Shirley Clamp. Foto: Erik Linder

Erik Linder slog igenom i Talang 2009. Foto: Fredrik Hessman

Peter Englund har grundat stiftelsen World Aids Day Galan men jobbar även som artist i gruppen Diamond dogs. Foto: Fredrik Hessman

Erik Linder har producerat samt skrivit musiken till låten, som framförs av Shirley Clamp. Foto: Erik Linder

Erik passade på att ta en bild av sångerskan när hon fotograferades för skivomslaget. Foto: Erik Linder

Intäkterna för låten Din vinge går till stiftelsen World Aids Day Galan. Foto: Robert Eklund och Jari Kantola

 

Sångaren har dock valt att överlåta framförandet till Shirley Clamp.

– Jag hade faktiskt en kvinnlig röst i huvudet när jag skapade musiken. När Shirley sjöng den första gången i studion hände något magiskt. Det är verkligen Shirleys låt, hon gör den så innerligt och med sådan känsla.

Erik har ingen anhörig som är sjuk i HIV eller aids, men har haft nära jobbrelationer med drabbade.

– Jag är så otroligt glad att det finns bromsmediciner som gör det möjligt att leva med sjukdomen nu.

De medverkande har ställt upp gratis och Erik hoppas att alla vill köpa låten eftersom intäkterna från försäljningen går till World Aids Day Galan, vars förmånstagare i år är Noaks ark och deras verksamhet för unga killar och tjejer .

– Det känns jättebra att få möjlighet att hjälpa andra med min musik. Jag är så stolt över låten och samarbetet kring den.

Köp låten här och bidra till kampen mot aids.

Lyssna på låten på Spotify här.

SENASTE NYTT!