TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Erik Linders bidrag i kampen mot aids: "Jag är så stolt"

21 okt, 2014 
AvLisa Nylén
För att uppmärksamma internationella aidsdagen har artisterna Erik Linder och Peter Englund skrivit en låt för att samla in pengar till stiftelsen World Aids Day Galan. För sången står schlagerstjärnan Shirley Clamp.
Annons

Den 1 december är det den internationella aidsdagen men redan nu går det att bidra med pengar till stiftelsen World Aids Day Galan genom att köpa låten “Din vinge”.

Artisten Erik Linder, 32, har komponerat och producerat och Peter Englund, grundare av stiftelsen samt medlem i Diamond Dogs, har gjort texten.

– Jag skrev musiken för över ett år sedan, och när Peter skrev texten kände jag direkt att vi hade något fantastiskt på gång, berättar Erik Linder för Hänt.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

 

Sångaren har dock valt att överlåta framförandet till Shirley Clamp.

– Jag hade faktiskt en kvinnlig röst i huvudet när jag skapade musiken. När Shirley sjöng den första gången i studion hände något magiskt. Det är verkligen Shirleys låt, hon gör den så innerligt och med sådan känsla.

Erik har ingen anhörig som är sjuk i HIV eller aids, men har haft nära jobbrelationer med drabbade.

– Jag är så otroligt glad att det finns bromsmediciner som gör det möjligt att leva med sjukdomen nu.

De medverkande har ställt upp gratis och Erik hoppas att alla vill köpa låten eftersom intäkterna från försäljningen går till World Aids Day Galan, vars förmånstagare i år är Noaks ark och deras verksamhet för unga killar och tjejer .

– Det känns jättebra att få möjlighet att hjälpa andra med min musik. Jag är så stolt över låten och samarbetet kring den.

Köp låten här och bidra till kampen mot aids.

Lyssna på låten på Spotify här.

Annons