Erik Haag om skilsmässan från Martina: "Det är många inblandade..."

2014 blev Erik och Martina Haags skilsmässsa klar, men först nu väljer Erik att prata om separationen – och ryktena kring romansen med tv-kollegan Lotta Lundgren.

I november kunde bland annat Häntbloggen berätta om skådespelerskan och författaren Martina Haags, 51, nya boksläpp, Det är något som inte stämmer. Boken går under smeknamnet “skilsmässoboken” eftersom hon brutalt beskriver sin separation från maken Erik Haag, 48, under fiktiva namn.

– Det är historien om författaren Petra som blir dumpad av maken Anders efter att han under en längre tid varit otrogen med sin arbetskamrat Klara, som han spelar in ett populärt tv-program tillsammans med, skrev Expressens recensent Jens Liljestrand om boken.

erik-haag-martina-haag-skilsmassa

Erik och Martinas skilsmässa blev klar förra året. Då hade paret varit gifta i 17 år.

Det har nämligen länge ryktats om att Erik har ett förhållande med sin julkalender- och Historieätarna-kollega Lotta Lundgren, 44, och samtidigt som Martina släppte boken bekräftade också Lotta att hon hade en pojkvän i gratistidningen Hemma i HSB som skickas ut till HSB:s medlemmar.

lotta-lundgren-pojkvan

Faksimil från Hemma i HSB.

Men nu talar även Erik ut om sin skilsmässa:

– Jag skilde mig häromåret från Martina. Det är verkligen just en livskris för det var så många människor inblandade, och barnen, och jag minns ju hur mina föräldrars skilsmässa påverkade mig. Egentligen är det ett stort livsval att inte skilja sig, men effekterna blir mer dramatiska om man väljer att göra det, säger han i tidningen Café, men vill inte bekräfta förhållandet med Lotta, som även hon skilde sig från sin man Martin Johansen, 40, 2013.

– Jag skulle aldrig våga kommentera Lottas skilsmässa. Hon är väldigt snäll men kan bli otroligt sträng, säger Erik i intervjun.

TV-priset "Kristallen". De nominerade presenteras Erik Haag och Lotta Lundgren "Historieätarna" Kristallen nominering på Scandic Hasselbacken, Stockholm 2013-08-14 (c) BYRMO CAROLINA / Aftonbladet / IBL Bildbyrå * * * EXPRESSEN OUT * * * AFTONBLADET / 85440

Redan 2012 började ryktena kring Eriks och Lottas relation.

Inte heller vill han kommentera exfruns boksläpp:

– När det kommer till media så hanterar jag skilsmässan genom att inte snacka om den så mycket. Jag tänker att det är jätteprivat och att det ska vara det. Det passar helt enkelt inte i tidningen, helt enkelt. Inte i den här heller…

Foto: IBL