Erik Bergs kärleksbeslut: Gav upp rekordlönen för Carina

Erik Berg om relationen med Carina Berg

När fotbollsspelaren Erik Berg träffade kärleken i tv-profilen Carina Berg tog han ett karriärbeslut som många höjde på ögonbrynen åt. Nu berättar han om sina känslor kring livsförändringen.

I december blev programledaren Carina Berg, 41, och fotbollsstjärnan Erik Berg, 30, äkta makar. Paret gifte sig i största hemlighet i Vemdalens kyrka och bara de allra närmaste fanns på plats.

ANNONS: Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här!

Sedan paret inledde en relation har mycket hänt i Erik Bergs liv. Innan han träffade Carina spelade han fotboll i Danmark. I en intervju med tidningen Café berättar han om beslutet att lämna en klubb där han tjänade stora summor pengar för att istället anta rollen som försvarare i Djurgården.

– Vissa tyckte så klart att det var helt galet, säger han till tidningen.

Fotbollsstjärnan Erik Bergs ärliga ord om förändringen

Erik Berg berättar vidare att de personer som är tillsammans med fotbollsspelare ofta måste offra en stor del av sitt eget liv. Han gjort precis tvärtom – och valde kärleken framför karriären. Han vägrade låta Carina Berg ge upp sin identitet för hans skull.

– Jag har aldrig velat begära av någon att den ska utsätta sig för något sådant för min skull, säger Erik Berg.

Tv-profilen Carina Berg berättar att hon stöttade sin makes beslut, trots att det till en början var tufft.

– Erik hoppade av ett kontrakt som många bara drömmer om. Jag plågades lite av dåligt samvete i början, tyckte att hans offer var så stort. Men han var extremt tydlig med att han valde den väg i livet som han visste skulle göra honom lycklig, och då är det inget offer utan en ren jäkla vinst, säger Carina Berg till Café.

Carina Berg har sonen Holger, 9, från ett tidigare äktenskap med tv-profilen Kristian Luuk, 52. Av denna anledning hade hon inte möjlighet att flytta för makens skull och istället fick Erik Berg flytta till Stockholm.

Beslutet ångrar han inte för en sekund.

– Pengar betyder verkligen inte så mycket för mig. Den här tryggheten som jag har nu, där jag kan komma hem till Carina varje kväll, det är något jag verkligen uppskattar. Jag är så glad för hur livet har blivit för mig här, och för den vardag som vi byggt upp.

LÄS MER: Carina Bergs avslöjande om missen under bröllopet med Erik

LÄS MER: Carina Bergs första ord om bröllopet med Erik Johansson

FOTO: Henrik Isaksson/TT, Instagram