Erik Bergs besked om karriären – månader innan barnets födsel

Erik Bergs besked om karriären – månader innan barnets födsel

I början av månaden avslöjade makarna Erik och Carina Berg att de väntar sitt första gemensamma barn. Men trots bebislyckan så har den senaste tiden inte varit en dans på rosor för Erik som nu gett besked om sin framtida fotbollskarriär.

För snart två år sedan avslöjade tv-profilen Carina Berg, 41, att hon funnit kärleken i fotbollsspelaren Erik Berg, fd. Johansson, 29. Strax efter att nyheten om relationen blev offentlig förlovade sig paret och i december förra året vigdes de i Vemdalens kyrka i Härjedalen.

Efter bröllopslyckan tog paret nästa steg i relationen och skaffade ett hus tillsammans. Det var i juni som Carina och Erik blev ägare till ett sommarhus i Stockholms skärgård, vilket de under sommaren håller på att renovera. Under hösten kommer tv-tittarna kunna se paret genomföra renoveringen i deras nya serie Bergs drömkåk på Kanal 5.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här!

Den första augusti gick både Carina och Erik ut på respektive Instagram för att avslöja att de tagit ytterligare ett stort steg i relationen – Carina är gravid med parets första gemensamma barn.

Erik Berg har la upp en bild på Carina som står och grillar korv och berättade om glädjen:

”Hon grillar korv och kokar en liten plutt åt oss. Jag är bra tacksam över henne och livet”, skrev Erik i ett inlägg på Instagram.

Trots glädjen över att snart vara pappa har det dock inte varit frid och fröjd för Erik. Vid sidan av en jobbig husrenovering har han tampats med värk i sitt knä, vilket påverkat fotbollsspelandet i laget Djurgården som han spelat i sedan förra året.

”Vi behöver dig”

På Djurgården fotbollsförenings hemsida avslöjar Erik Berg i en video att han inte kommer att spela kommande säsong.

– Jag har fått ett tungt besked att jag kommer behöva operera mitt knä. Det var inte det man vill höra riktigt här nu. Det betyder att den här säsongen förmodligen är förbi för mig. Det är oerhört tungt för mig personligen men jag ska göra vad jag kan för att stötta grabbarna i den här sista vägen till ett guld, säger Erik och fortsätter:

– Den här skadan har byggts upp under en lång tid. Egentligen startade det förra hösten och jag har spelat hela vårsäsongen på smärtstillande och vid sommaren där, lagom till uppehållet så började det göra för ont och det gick inte att träna ordentligt och på matcherna var jag inte på min topp.

Även på Instagram skriver Erik i ett inlägg om beskedet, till en bild på honom med Djurgårdens matchställ på sig.

”Mitt finaste Djurgårds-minne. 2018-09-02. Jag ser fram emot många fler på plan, dessvärre inte denna säsong”, skriver Erik till bilden.

Kommentarsfältet strömmar över med hyllningar och peppande ord.

”Kämpa Erik. Vi behöver dig 2020”, skriver en följare flera stämmer in:

”Du vet vad som krävs och du kommer vara en stomme i Djurgården framåt. Längtar att få se dig spela.”

”Skynda långsamt, det är viktigt att du är helt ok när du kommer tillbaka.”

FOTO: Karin Törnblom/TT, Instagram