ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Erica Johansson vann Discovery+ programmet Herre på täppan

11 dec, 2022 
MARTIN LAMPRECHT, ERICA JOHANSSON
Det nya tv-programmet Herre på täppan är avgjort och det blev ingen mindre än längdhopps-legenden Erica Johansson som kammade hem segern.
Nu berättar hon om relationen till ex-maken Martin Lamprecht.
Annons
Calle Sterner om relationen till Filip LamprechtBrand logo
Calle Sterner om relationen till Filip Lamprecht

Den nya tv-satsningen Herre på täppan är avgjord! Programmet är ett lek- och tävlingsprogram som leds av Carina Berg, 45.

Till en början är det 40 personer som tävlar men med det sagt så måste man alltid vara på tårna, för det går snabbt. Plötsligt kan man ha åkt ut ur tävlingen.

Så blev det dock aldrig för längdhopps-legenden Erica Johansson, 48, som kammade hem hela kalaset!

– Det var väldigt kul, säger hon till Hänt.

Varför tror du att just du kammade hem vinsten?

– Jag tror att om man är lite bra på många olika saker och sedan att man har en vana vid tävlingssammanhang. Man klarar av att hålla sig lite cool, även om man blir nervös eller så, så handlar det ju om att inte tappa fokus.

Carina Berg som programledare

Carinas roll i det hela var att ha en liten studio vid sidan av själva tävlingsanläggningen. När man åker ut får man komma in till henne och prata om vad som gick fel.

Annons

Men eftersom Erica aldrig åkte ut så blev det lustigt nog ingen kontakt alls med Carina.

– Nej men jag träffade ju inte henne så mycket, jag fick ju aldrig sitta där inne i hennes green room, säger Erica till Hänt och skrattar.

Detta är långt ifrån det första tv-programmet som Erica är med i. Tidigare har hon kommit topp 3 i tv-program som Let's dance, Mästarnas mästare, Superstars och årets säsong av Sveriges mästerkock. Hon har även vunnit Hela Kändis-Sverige bakar.

Erica Johansson om relationen till Martin Lamprecht idag

Förutom att Erica än idag har det svenska rekordet i längdhopp så kanske många även kopplar ihop henne med familjen Lamprecht. Detta är inte så konstigt eftersom hon har dottern Wilda Lamprecht, 14, tillsammans med Martin Lamprecht, 59.

Martin har ju även sonen Filip Lamprecht, 25, ihop med Kristin Kaspersen, 53, vilket betyder att Filip och Wilda är syskon.

Annons

Martin och Erica var gifta, men gick skilda vägar år 2017. När Hänt når Erica för vinnarintervjun av Herre på täppan berättar hon om hur relationen till ex-maken ser ut idag.

– Den är bra, det är bra. Vi kommunicerar och pratar och är vänner.

Erica och Martin när de gifte sig 2009.

Erica berättar vidare om julen. Dottern Wilda kommer vara med Martin i Stockholm och åka ut till landstället och så kommer hennes kusiner dit. Storebror Filip Lamprecht kommer däremot lysa med sin frånvaro, han ska nämligen vara i Norge hela julen.

Stort grattis igen till vinsten bästa Erica!

FOTO: Karin Törnblom/TT, Discovery+

Annons