Artikeln innehåller reklamlänkar

Eric Hagberg talar ut om depressionen i Ex on the Beach

Eric Hagberg depression Ex on the beach 2018

Paradise hotel-profilen Eric Hagberg är med i nya säsongen av Ex on the beach. Men på grund av psykisk ohälsa blev inspelningen inte som han hade tänkt sig.

Paradise hotel-profilen Eric Hagberg, 24, har ett jobbigt år i ryggen. Den tidigare glada och energiska Eric har fått slåss mot psykisk ohälsa och depressioner. Kulmen nåddes under inspelningarna av Ex on the Beach All stars, som hade premiär under söndagen. På pressträffen inför programmet berättar Eric för Hänt om känslorna under och efter inspelningen.

– Hela året har varit ganska oklart för min del, men så började jag må bra under sommaren och gjorde kanske för snabba beslut att vara med i Ex on the Beach. När du har mått dåligt och äntligen mår bra så vill du vara med om allting du har missat. Men jag insåg att du är på en ganska skör tråd från att må bra till att må dåligt igen när du väl har repat dig lite och det blev lite för hård press när jag kom in där med tv-kameror och det forumet som inte riktigt var lämpligt för mig, säger Eric till Hänt.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut! (länk till Aller media shop)

Eric Hagberg berättar att psykisk ohälsa är ett relativt nytt inslag i hans liv. Och det är inte något han trivs med.

– Det är läskigt. Jag blir en helt annan människa. Jag tappar mitt självförtroende, jag blir rädd för mig själv och jag har inte den energin som man är van vid att ha. Speciellt då jag brukar ha väldigt mycket överskottsenergi till att få andra och mig själv att må bra. Men när du inte har det är det ganska stora kontraster från hur du är när du mår bra och hur du är när du mår dåligt, säger Eric.

När inspelningarna av Ex on the beach satte igång insåg Eric ganska snabbt att han inte mådde bra. Därför valde han att dra sig undan en del, men trots det ångrar han inte att han deltog.

– Jag ångrar att jag kommer få se mig själv må dåligt, men jag skulle inte vilja säga att jag ångrar att jag var med. Det fick mig ändå att hamna på botten och livet i dag ser lite annorlunda ut än det gjorde innan. Även om jag fortfarande brottas med en del psykisk ohälsa så fick det ändå mig att välja en del val efter detta som har gjort att jag är på rätt bana igen och bygger mig starkare för varje dag som går. Det är jag tacksam för.

Efter säsongspremiären av Ex on the Beach All stars skriver Eric Hagberg om sin depression på Instagram.

”Ångestdimman har varit en stor del och något jag kämpat mot över en lång period. Det är skrämmande hur livslusten kan försvinna under dessa stunder och allt annat mörker det för med sig. Jag bestämde mig för att vinna över ångesten”, skriver han följt av en beskrivning på hur han gått till väga för att bemästra sin psykiska ohälsa.

I kommentarerna möts han av stöttande ord från sina följare:

”Så fantastiskt att du delar med dig, inspiration för många. Kämpa på din solstråle!!”, skriver en.

”Starkt av dig att berätta! Var stark”, skriver en annan.

Ex on the Beach All stars sänds på Dplay.

Se Eric Hagberg i EOTB All stars här:

LÄS OCKSÅ: Oliver Sallmanns comeback skapar kaos i Ex on the beach

LÄS OCKSÅ: Här är kändisarnas 6 favorithotell i Sverige

FOTO: Ibl, Discovery

SENASTE NYTT!