Enzio sa upp sig för att bli kock – tvingades lämna Jureskogs program efter missen

Han sa upp sig från jobbet som säljare för att satsa på drömmen om att bli kock men misslyckades totalt. Enzio berättar vad som hände då han åkte ut ur ”Kockakademin" på TV3.

I premiäravsnittet av Johan Jurekogs, 42, nya program ”Kockakademin” på TV3 presenteras Enzio Bonsu, 25, som berättar om sin dramatiska livsförändring framför kameran:

– Jag vaknade upp en morgon och kände bara att mitt kall i livet är inte att sälja mobilabonnemang, utan jag ska verkligen satsa på min dröm. Jag sa upp mig och sökte in till det här programmet.

Enzio satsade allt på att försöka finna lyckan, bli både kock och tv-kändis via den nya dokusåpan, men ingenting blev som han hade tänkt sig. När det väl var dags att laga mat hade Enzio ingen aning om vad han skulle ta sig till. Han hade kommit dit full av självförtroende, men tappade all tro på sin egen förmåga nästan direkt. Mycket på grund av tidspressen. Enzio berättar för Hänt:

– Jag började laga mat för tre, fyra år sedan då jag och min sambo flyttade ihop. Innan dess hade jag noll intresse för matlagning. Det var då jag märkte hur kul det var att sätta ihop smaker. Men sen är det ett helt annat tempo hemma än i ett professionellt kök. Får jag den tid jag behöver blir det oftast bra.

Nu fick inte Enzio, som bor med sambon Estelle Graf, 23, på Kungsholmen i Stockholm, hur mycket tid han ville och inget blev som han hade tänkt sig. Han misslyckades med uppgifterna han fick i programmet och blev den första att tvingas lämna “Kockakademin”. Något som så klart måste ha varit extra tungt eftersom han till och med hade sagt upp sig från jobbet för att satsa på sin dröm om att bli kock. Men som tur är hade den utslagne ”Kockakademin”-deltagaren ytterligare en dröm i rockärmen.

– Efter programmet började jag plugga faktiskt, men då bytte jag spår så nu pluggar jag musik, avslöjar han för Hänt och fortsätter:

– Jag dj:ar mest, gör bargig för att få in pengar, men det jag pluggar är music buisness och jag är klar med första terminen… Jag har hittat rätt nu. Det är något jag alltid har hållit på med musik. Så det var antingen kock eller musik jag ville hålla på med och nu fick jag svaret att kock kanske inte är något för mig.

Musikdrömmen handlar dock inte alls om att bli popstjärna utan mer om att stå bakom stora artister:

– Jag vill jobba inom musikbranschen, på skivbolag eller som A&R. Jag kan inte sjunga själv för fem öre.

LÄS OCKSÅ: Kocken Jureskogs ilska mot mattävlingarna: ”Ett hån”

LÄS OCKSÅ: Stjärnkockens luriga bebisbesked: ”Alla säger att det är en kille, men…”

FOTO: TV3

 

SENASTE NYTT!