LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ensam mamma söker-Elin om åldersskillnaden med maken Marcus

16 nov, 2020 
AvOla Lagerström
Ensam mamma söker
Inget är sig likt i Ensam mamma söker-stjärnans liv. Sedan dejtingprogrammet visades häromåret har hon gift sig, skaffat två barn, bytt efternamn och yrke. – Allt känns fulländat, säger Elin Sylvén till Hänt.
Annons

Elin Sylvén i exklusiv intervju om nyfödde sonen och bröllopet.

Ensam mamma söker

Hur står det till världens bästa Elin?

– Jo, det är bra. Jag är mitt uppe i plugg, ett till barn och en husrenovering. Det är bra trots omständigheterna.

Senaste gången vi pratade hade du det tråkiga efternamnet Näslund. Nu stoltserar du med Sylvén. Vad har hänt?

– Jag har gift mig. Vi kunde inte riktigt enas om vems efternamn vi skulle ta, så vi tog Marcus mammas flicknamn. Herregud, pappa blev helt förstörd!

Har du pratat med din pappa sedan dess?

– Ja, han hjälper oss med husrenoveringen.

Det har nu gått två år sedan det uppstod ljuv musik mellan dig och lillpojken i TV-programmet ”Ensam mamma söker”. Var din sponta känsla att Marcus var lite väl ung?

Annons

– Ja, det var det, men han har vuxit till sig.

I vilka situationer upplever Marcus att han är gift med en tant?

– Varje gång jag avrundar en diskussion med att säga: ”Ja ja, du kommer förstå när du är äldre, hjärnan är inte fullt utvecklad förrän man är 25”.

Är Marcus yngsta kompisar i 17-årsåldern?

– Han jobbar som högstadielärare, så ja, det är möjligt att vissa i skolan uppfattar honom som en jämngammal elev.

Har du gjort något för att han ska se äldre ut?

– Ja, han har fått skaffa skägg och glasögon. Och så har han fått ta bort sin hippa lugg som han hade under inspelningen.

Hur ofta upplever du att du är gift med en mansbebis?

– Faktiskt väldigt sällan. Han tar ansvar över sin familj, han vill inte vara en mansbebis.

Stora bröllopslyckan

När gifte ni er?

– I juni i år.

Under vilket moment av ceremonin hade du mest nervdaller?

– När jag skulle ta ringen. Jag höll på att tappa den i golvet. Dessutom var Alve livrädd för min klänning och skrek allt vad han kunde. En släkting fick ta honom och räddade situationen. Släktingen missade dock bröllopet.

Annons

När jag ringde dig efter bröllopet, sa du: ”Jag vill vara med den här fantastiska människan resten av mitt liv”. Visst känns det annorlunda nu?

– Nej, det gör det inte.

Till vardags är du gruvarbetare. Tar du med dig barnen till gruvan?

– Just nu är jag faktiskt sjuksköterskestudent! Två dagar efter senaste förlossningen var jag på plats på min praktik. Jag fick barnet levererat dit och hade en bröstpumpen med mig var jag än gick.

Ensam mamma söker
Elin och Marcus gifte sig i somras.

Hur länge hade du och Marcus varit ihop när du blev gravid?

– Två månader.

Satte Mackan vällingen, förlåt jag menar kaffet, i vrångstrupen när han fick veta att du var gravid?

– Ja, faktiskt. Det var chockartat för oss båda. Jag kände på mig att jag var gravid och gjorde mest testet för att få graviditeten bekräftad. Jag slängde fram testet till honom och sa: ”Här är det”. Marcus tittade på stickan och sa inte ett ord. Det blev tryckt stämning. Vi blev chockade och kände nog mest att: ”Shit, hur ska vi lyfta den här frågan?”

Annons

När du kom till världen förlöstes du med sugklocka och du hade navelsträngen runt halsen. Var Lowes förlossning för sex veckor sedan också dramatisk?

– Nej, den gick på två och en halv timme. Från första rejäla värken tills han var ute. Allt gick by the book. Till och med barnmorskestudenten som var med sa det.

"Allt känns fulländat"

Är Lowe lättsam?

– Ja, båda har faktiskt varit otroligt lättsamma. Fast ibland skriker de i högan sky. Man får de barn man klarar av, sägs det.

Är det mycket snö där du bor?

– Nej, tyvärr. I vanliga fall brukar det vara jättemycket snö så här års, men nu är det inget alls. Det har snöat och vi trodde att det skulle få ligga kvar, men så blev det inte. All snö har försvunnit. Nu börjar det verkligen bli dags!

Så Mackan kan inte åka stjärtlapp?

– Nej, precis.

Tycker du att renar är obehagliga djur?

– Ja, när de kommer alldeles för nära. Det hände en sak när jag besökte min morfars grav. Helt plötsligt hade jag en ren precis bakom mig! Jag kutade därifrån med eld i baken. Sedan dess har jag inte besökt graven. Det här var i september 2016.

Annons

Vem av Marcus kompisar är störigast?

– Eftersom vi bor här uppe så kan inte han umgås med sina närmaste kompisar. Han är ju från Linköping. Hans bästa kompis, numera, är lärarkollegan Maj-Britt, 55. Hon och jag har mer gemensamt än de har.

Har du knarkat?

– Nej, aldrig.

Vilket klädesplagg har du haft längst?

– Ett par Buffalo-skor från början på 2000-talet. De har neonrosa detaljer och värsta platån. Skorna finns i mammas förråd nere på Vallmovägen.

Vad drömde du i natt?

– Om att få sova.

Vem vill du göra en orosanmälan på?

– Donald Trump. Han är fortfarande obehaglig, trots att han avgått. Och så Jimmie Åkesson. Tänk vilka låga män vi har i den positionen. Tänk om de hade varit kvinnor, det hade aldrig gått!

Vilka tre framtidsdrömmar kommer du antagligen aldrig att förverkliga?

– Det är en jättesvår fråga att svara på. Jag har förverkligat saker som jag inte trodde skulle bli av. Jag trodde till exempel inte att jag skulle bli barnmorska. Nu håller jag på att plugga till sjuksköterska för att nå det målet. Och så har jag precis köpt hus, det trodde jag heller aldrig skulle bli av. Dessutom trodde jag aldrig att jag skulle bli gift. Allt känns fulländat!

Slutligen Elin, vad skulle du välja: bli snorig på en kändisfest och snyta dig i Glenn Hyséns fotbollströja, dumpa Mackan och bli ihop med hans pappa eller köra vilse på högfjället och råka preja Bonde-Pontus ner för ett stup?

– Jag tar nog alternativ tre. Som feminist hoppas jag att Bonde-Pontus har jävligt kassa värderingar, (skratt).

FOTO: TT

Annons