LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Ensam mamma söker-deltagarnas kritik – efter TV3:s beslut om killarna

22 jan, 2019 
AvStina Dahlgren
Ensamma mammor 2019
Tjejerna i TV3:s dejtingprogram Ensam mamma söker får inte välja ut sina killar själva. Nu berättar de om besvikelsen de känner över det.
Annons

TV3-programmet Ensam mamma söker har varit en succé sedan starten 2007. Den här säsongen innehåller både ett frieri och en graviditet.

I säsongspremiär av programmet får man träffa de tre nya mammor som alla ska försöka hitta sin drömpartner – Theodora Larsson, 30, Camilla Backman, 31, och Elin Näslund, 28.

I premiäravsnittet får mammorna för första gången träffa killarna, och det är ett nervöst gäng som samlas på Hedenlunda Slott. Killar är av blandad kompott, och det är inte alla som blir godkända av mammorna.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

När Hänt pratar med dem på TV3:s pressträff berättar de att de inte har fått vara med och välja ut killarna, något de är skeptiska till.

– Jag hade ju föredragit att få välja ut killarna själv, då hade man kanske känt att man klickade på fler plan med fler. Nu kände jag ganska fort vilka jag överhuvudtaget skulle kunna klicka med och vilka som bara var ”nej”, säger Elin.

Camilla berättar att hon var nöjd med några av killarna, och mindre nöjd med andra.

Annons

– Det som var tufft var att jag är ganska noga när jag väljer killar annars, och det har varit jobbigt att prata om allting och analysera killar som jag kanske inte haft något intresse av alls. Vi har ju inte valt dem själva, säger hon.

Theodora ville inte välja killarna själv

Theodora däremot är positiv till att hon inte fick vara med och välja ut killarna. Medan de andra mammorna menar att de inte hade något att säga till om, berättar Theodora att hon gav vissa riktlinjer till produktionen inför deras val av killar.

– Jag gillar killar som är aktiva och det behöver jag i mitt liv eftersom att jag är aktiv. Och jag kan inte ha någon soffpotatis för där trivs inte jag. Så det fanns ändå lite riktlinjer, säger Theodora.

Att hon sedan inte fick välja ut exakt vilka killar som skulle vara med i programmet ser hon bara som positivt.

– Det är ju programmets poäng att man inte bara vill ha sju killar som man annars hade träffat, säger hon.

Annons

TV3:s svar på kritiken

TV3:s presschef Susanne Nylén förklarar hur de tänker och varför mammorna inte får välja sina killar själva. Enligt henne får alla mammor lämna preferenser för vad de gillar.

– Men Ensam mamma söker går lika mycket ut på att överraska dem och få dem att våga tänka lite bredare kring vilken typ av killar de kan falla för. Det har visat sig ha en väldigt positiv effekt. Och vi kan konstatera att denna säsong slutar med ett frieri så vi har definitivt lyckats matcha rätt i minst ett av fallen, skriver Susanne Nylén i ett mail till Hänt.

Ensam mamma söker sänds tisdagar klockan 21.00 på TV3, Viafree och Viaplay.

FOTO: TV3

Annons