LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Ensam mamma söker-Camilla Backman om smärtsamma sjukdomen

24 jun, 2019 
AvAgnethe Alm
Camilla Backman talar ut om smärtsamma sjukdomen endometrios efter händelsen på midsommar.
Ensam mamma söker-profilen Camilla Backman firade midsommar med familj och vänner när hon plötsligt fick ett skov av sjukdomen som hon lidit av i många år. Nu väljer hon att berätta öppet om smärtan hon tvingas leva med varje dag.
Annons
Ellinor kämpar på med amningen: ”Psykiskt svårt”Brand logo
Ellinor kämpar på med amningen: ”Psykiskt svårt”

32-åriga Camilla Backman var en av singelmammorna som sökte kärleken i TV3:s Ensam mamma söker 2019. I programmet dejtade hon flera killar och valde till sist att fortsätta dejta Markus Rotstam, 24, även efter inspelningarna. Men någon kärlek uppstod inte mellan de två, vilket Camilla Backman förklarade en tid senare.

”Det var väl inte direkt så att kärleken tog slut, snarare att kärleken inte riktigt kom ordentligt”, skrev Camilla på sin Instagram story när en följare frågade vad som hände mellan henne och Markus efter Ensam mamma söker.

Men trots att det inte blev några kärlekskänslor i Ensam mamma söker gav Camilla inte upp på kärleken. I en frågestund på Instagram avslöjade hon i våras att hon hade en ny speciell person i sitt liv.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Har du träffat någon annan?”, frågade en nyfiken följare.

”Ja, det finns någon!”, svarade Camilla Backman.

Drabbades återigen av tuffa smärtor

När Ensam mamma söker började sändas på tv gick Camilla Backman samtidigt ut med att hon lider av endometrios, en sjukdom som innebär att livmoderslemhinnan växer utanför livmodern. Till Aftonbladet förklarade hon då att sjukdomen påverkade henne även under tv-inspelningarna.

Annons

– Under sista inspelningsdagen av Ensam mamma söker drabbades jag av ett skov. De två följande dagarna låg jag hemma i smärtor, sa hon då till tidningen.

Smärtorna av sjukdomen är något som Camilla Backman lever med varje dag. Men ibland kommer skoven, vilket gör att smärtorna blir ännu kraftigare. Ett sådant skov var Camilla Backman med om under årets midsommarfirande – och därför väljer hon nu att än en gång uppmärksamma sjukdomen som plågat henne under stora delar av livet.

”Igår hade vi en fantastisk dag med underbara vänner, jag hoppade över all form av alkohol och tog föregivet att vakna upp pigg. Istället gjorde sig min härliga endometrios sig påmind. Det va längesen jag fick ett sånt här ordentligt skov men idag kom det. Hela dagen är förstörd och den har enbart tillbringats i sängen”, skriver Ensam mamma söker-profilen på Instagram.

”En smärta likt smärtan vid en förlossning”

Camilla Backman förklarar att hon är lycklig de dagar när allt funkar som det ska, trots att hon ständigt har en molande värk. Den molande värken kan hon leva med, men skoven är svårare att ta sig igenom då det är svårt att planera in saker.

Annons

”Att man aldrig vet om man får ett skov eller inte är bland det jobbigaste”, skriver Camilla Backman.

Avslutningsvis talar Camilla ut om sina känslor kring smärtorna, och vädjar till sina följare och medmänniskor att läsa på kring sjukdomen då det enligt Camilla finns en stor oförståelse.

”’Ta en alvedon och rör på dig’. Folk som säger detta har ingen aning om vad dom pratar om. Jag talar om en smärta likt smärtan vid en förlossning. Det är det enda jag någonsin kommer att kunna jämföra detta med. Så, vet du inte vad endometrios är, ta reda på det. Lider du av detta, sök hjälp. För vet du vad? Det ska inte behöva göra ont att vara kvinna!”.

FOTO: TV3/Eva Edsjö

Annons