LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ensam mamma söker-Beatrice Larsson friskförklarad från cancer

19 okt, 2020 
AvOla Lagerström
Beatrice Larsson
Efter den jobbiga tiden med cancer – nu kan Ensam mamma söker-Beatrice äntligen le igen.
Annons

I januari i år fick Beatrice Larsson, 29, läkarbeskedet ingen vill ha: du har livmodercancer.

Beatrice Larsson, Johanna Ridde och Jenny EDlund i Ensam mamma söker 2017.

Beatrice upplevde att marken rasade under hennes fötter. Kort därpå inleddes en behandling bestående av operation, cellgifter och strålning.

En mycket svår tid väntade tv-profilen.

– Jag kunde inte äta och jag hade svårt att behålla mat. Jag grät varje dag för att jag var så utmattad och trött. Allt blev oviktigt. Jag struntade i hur jag bodde, vad jag hade för bil, hur jag såg ut. Jag ville bara överleva dagen och tog en minut i taget. Ibland bara en sekund i taget. Jag orkade knappt tänka, förklarar Beatrice som nu – nio månader senare – tillfrisknat.

Hänt kan avslöja att cancern lämnat hennes kropp och hon har fått tillbaka sin styrka.

Annons

– Jag mår extremt bra! Jag har inte mått så här bra på flera år. Det känns fantastiskt! Ingenting är längre ansträngande. Antagligen bar jag på cancern väldig lång tid. Nu är jag av med den, jag finner nästan inga ord. Att få vakna upp och vara utvilad och må bra, det är bland det bästa som finns i livet när man varit på botten, fortsätter Beatrice.

Under flera månader fick hon sätta livet på paus, men nu har hon tillbaka i matchen med full kraft. Sonen Leonel, 6, är förstås hennes allt och hon jobbar heltid som kundresurs på arbetsförmedlingen.

– Idag är jag en betydligt lugnare person – på många plan. Jag stannar upp. Det är här och nu som gäller. Jag uppskattar till och med när det regnar. Jag älskar att åka till jobbet, det är jättekul. Sådana små saker – som vägsträckor där jag tar mig från punkt a till punkt b – har plötsligt blivit en stor upplevelse!

Beatrice redo för kärleken efter sjukdomen

Efter den svåra tiden känner sig Beatrice redo att möta kärleken.

– Jag vill ha en trygg och stabil familjefar, avrundar hon och ler stort.

Beatrice Larsson med sin son.
Beatrice Larsson med sin son.

Är behandlingen klar?

– Ja, fast jag går på täta kontroller. Det är stor risk att jag får cancer igen eftersom jag bär på en cancergen. Risken är 70 procent att jag får cancer i tarmen – någon gång under min livstid. Det är tankar jag försöker skjuta bort. Skulle jag få återfall om fyra år så vill jag inte tillbringa dessa år med att må dåligt. Jag vill må bra och leva fullt ut, inte ha en massa ångest. Får jag sådana där orostankar så diskuterar jag saken för mig själv. Jag tror på att ge kroppen vila, sömn, rörelse och mat, att man gör saker som får en att slippa dåliga tankar.

Annons

Vilket moment av den här sjukdomstiden var hemskast – psykiskt?

– Operationen. Den gjorde ju att jag förlorade livmodern och äggstockarna. Det innebär ju att jag aldrig mer kommer få barn. Barn är livets mening i min värld. Det har satt sig i huvudet. Andra delar var värre på ett annat plan. Cellgifter till exempel bryter ju ner kroppen. Och strålningen... Sista perioden mådde jag dåligt 26 dagar i sträck. Det var en riktig mardröm.

Har sjukdomen gjort att du omprövat vissa saker?

– Ja, verkligen. Jag tänker annorlunda när det gäller vad jag lägger min tid på – och vilka jag lägger min tid på. Är det någon som behandlar mig illa så ger jag den inte hundra chanser till. Nu får det räcka med två gånger, sedan är det bra.

Vad händer på hårfronten?

– Jag fick snagga av mig håret under cellgiftsbehandlingarna. Håret dör ju sakta och blir som svinto. Det känns som att håret vissnat bort. Jag hade det så länge jag kunde, sedan blev det en befrielse när det åkte av. Jag orkade inte gå till frisören och ta hand om det. Nu när jag blivit frisk så saknar jag mitt gamla hår. Jag har fått nytt, men det är så kort. Folk säger att jag är dösnygg i mitt korta hår. Jag försöker intala mig själv att jag är det, men det är svårt. Troligtvis kommer jag sätta i hårförlängning. Jag har peruk. Jag försöker bli vän med att ta av den mer och mer. Varje gång jag tar av mig peruken påminns jag om alla hemska dagar. Roligt däremot är att ögonfransarna växt ut nu. Minsta lilla hår som växer ut och jag blir jättelycklig!

Foto: TV3 & Privat

Annons