TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

"Ensam mamma"-My Martens har plastikopererat bort sina komplex

15 mar, 2015 
Hänt
My Martens skämdes över sin mage som var full av bristningar och lös hud efter graviditeten. Nu har hon opererat sig och hoppas på att äntligen få ha fungerande magmuskler. Av Anna Hegestrand Foto: Sebastian Ralph
Annons

I fyra år levde My Martens, 27, med en stor hemlighet. Efter graviditeten med sonen Ludvig, 4, har hon haft stora komplex för sin mage, till följd av att hennes magmuskler glipade med över sex centimeter.

– Jag har inte velat visa min mage eftersom den var full av lös hud och bristningar. Under inspelningarna av “Ensam mamma söker” ville produktionen att jag skulle ha på mig bikini men jag vägrade, säger blomsterstylisten till Hänt Extra.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Efter graviditeten med sonen Ludvig fick Ensamma mamman stora komplex för sin mage. Foto: Fredrik Hessman
Efter graviditeten med sonen Ludvig fick Ensamma mamman stora komplex för sin mage. Foto: Fredrik Hessman

My började ganska snabbt efter sonens födsel att söka information om vilka möjligheter som fanns att åtgärda magen. Efter några års sökande och samlande av information fick hon, i samband med en konsultation, veta att magmusklerna var spruckna och att en operation var det enda sättet att åtgärda problemet. För några veckor sedan gjorde hon en bukplastik på en klinik i Landskrona. Magmusklerna är ihopsydda på insidan och den överflödiga huden är borta.

Annons

Hänt Extra hälsar på My tio dagar efter operationen. Hon har en gördel på sig som ska sitta på i åtta veckor.

Under operationen rök Mys navel med all lös hud. Nu har hon en ny. Foto: Sebastian Ralph
Under operationen rök Mys navel med all lös hud. Nu har hon en ny. Foto: Sebastian Ralph

– Den första tiden efter operationen var vidrig! Jag har gått på antiinflammatoriska, avslappnande och morfin. Just den här natten har varit jobbig, jag har bara sovit fyra timmar på grund av smärtan. Eftersom kroppen sväller upp när du lägger dig spänner gördeln extra mycket och det känns som du inte kan andas.

Trots smärtan är My glad över att hon vågade dela med sig av resan på sin blogg med 100 000 besökare i veckan.

– Jag har förstått att det här är mycket vanligare än vi tror men det finns ingen information eftersom det är så tabu. Jag har fått tusentals mail och nu vill jag visa andra att en plastikoperation inte behöver vara ytlig. Samtidigt vet jag att jag mår bättre på insidan om jag trivs med min utsida. Den största anledningen till att jag gjorde den här operationen är för att jag ska kunna leva vanligt och träna på den nivån jag vill. Med magmuskler som glipar med över sex centimeter spelar det ingen roll hur många sit ups jag gör.

Gördeln ska sitta på i åtta veckor men två gånger om dagen ska såren luftas. Foto: Sebastian Ralph
Gördeln ska sitta på i åtta veckor men två gånger om dagen ska såren luftas. Foto: Sebastian Ralph

Fram tills nu har magen varit svullen men My är nyfiken på att se resultaten, att slippa all överflödig hud och äntligen få ha fungerande bukmuskler.

Annons

– Den största utmaningen för mig just nu är att ta det lugnt och vila. Jag är van vid att alltid jobba mycket och ha hand om min lilleman. Nu är han hos sin pappa för jag måste ta det lugnt. Det stora misstaget jag gjorde var att vara helt själv första tiden. Att ha någon som hjälper dig är guld värt.

Andra läser också:

Annons