"Ensam mamma"-Johanna, 29: "Har aldrig skrämt mig att vara ensam"

"Ensam mamma söker"-deltagaren Johanna Ridde blev ensamstående precis före sin förlossning. Nu berättar hon om uppbrottet.

Johanna Ridde, 29, i årets “Ensam mamma söker” är mamma till sonen Gabriel, 1, och har varit singel lika länge som han har funnits till. Förhållandet med hans pappa tog nämligen slut precis före förlossningen.

– Jag har varit singel i ett år, sedan lite innan Gabriel föddes. Vi hade varit on och off i tre år och hade precis bestämt oss för att gå skilda vägar för tredje gången, när jag oplanerat blev gravid. Eftersom vi ville behålla honom, så gav vi varandra ett ärligt försök till, men det funkade inte, säger Johanna Ridde till Hänt.

Varför det tog slut med Gabriels pappa den senaste gången, vill “Ensam mamma söker”-profilen dock inte berätta.

– Jag vill inte gå in på vad som hände, för han har sagt att han inte vill medverka i media alls och så är han ju inte här och kan ge sin version. Men det var ganska odramatiskt. Vi är goda vänner idag, säger Johanna Ridde.

Annons:
Ring och prata gratis med killar och män på 020 – 900 444 – helt anonymt – dygnet runt!

Hur var det att bli ensam precis före förlossningen?

– Jag har inte mycket att jämföra med, men det gick över förväntan. Det var nästan skönt… Han var ju med hela tiden som stöd genom förlossningen också. Men sen har det aldrig skrämt mig att vara ensam och ta allt ansvar själv heller, säger hon.

Det var först när Gabriel blev åtta månader som Johanna Ridde började längta efter en ny partner och anmälde sig till “Ensam mamma söker”. I dag drömmer hon om att skaffa fler barn och bilda en stor familj.

– Jag har inte hunnit dejta någonting på egen hand efter att Gabriel kom, man sitter liksom inte och “swajpar” på Tinder när man ammar. Så det har inte blivit något dejtande alls. Jag har knappt haft tid att tänka på att jag saknar någon, säger hon och fortsätter:

– Men när Gabriel blev större så kände jag att det skulle vara nice att ha fler barn. Jag har alltid velat ha en stor familj och det är ganska svårt att åstadkomma utan en partner…

Programledaren Jessica Andersson med mammorna Jenny Edlund, Johanna Ridde och Beatrice Larsson.

Jenny Edlund. 

Beatrice Larsson.

Johanna Ridde. 

Jessica Andersson. 

“Ensam mamma söker” sänds torsdagar 21.00 på TV3 och Viafree.

LÄS OCKSÅ: Efter skilsmässan – Joel, 28, är Anitha Schulmans nya kärlek: ”Vi är jättekära”

LÄS OCKSÅ: Malin Gramer hyllas – för sina förbjudna känslor

Foto: IBL