LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Enorma tabben i Postkodmiljonären – Rickard Sjöberg mitt i skandalen

29 jan, 2024 
Det blev minst sagt rörigt i Postkodmiljonären i helgen – och Rickard Sjöberg hamnade mitt i händelsernas centrum.
Nu berättar produktionen hur man ser på tabben.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här avbryter Rickard Sjöberg intervjun – får hjälp av hustrun AnnikaBrand logo
Här avbryter Rickard Sjöberg intervjun – får hjälp av hustrun Annika

Rickard Sjöberg, 54, har varit programledare för Postkodmiljonären ända sedan starten 2005. Med andra ord är han en riktig expert på ämnet och har varit med om både det ena och det andra.

Under årens lopp har det alltså hänt en hel del. Det värsta som hänt är nog troligtvis när någon dog i publiken.

– Han föll ihop, fick ett hjärtfel och dog på studs. Men vi tog ut honom på glasgolvet och gjorde konstgjord andning på honom tills ambulansen kom. Det var mycket tragiskt, alla blev väldigt berörda och chockade förstås, sa Rickard när han gästade podden TV-fabriken.

Tabben i Postkodmiljonären – det som inte fick hända

Men det finns lite andra tabbar som också hänt i programmets historia – som till exempel när frågorna och svarsalternativen blir fel. Detta är något som hänt tidigare och trots det så har det nu hänt igen!

Annons

Det var i helgen när Ing-Mari Sandström från Stensjön tävlade för miljonen som det som inte fick hända hände. Alla fyra svarsalternativen var fel.

– Det har hänt vid något eller några tillfällen tidigare att det blivit fel i frågorna. Vid dessa tillfällen har de tävlande fått komma tillbaka och fått en ny fråga, säger Roger Magnergård på Postkodlotteriet till Expressen.

Här är tabben – som orsakade alla problem

Frågan som ställdes var: Vilken världsberömd person delar dödsdatum med William Shakespeare den 23 april 1616?

Bland de fyra svarsalternativen fanns dessa namn: Rembrandt, Cervantes, Michelangelo och Molière. Men inget av alternativen var rätt!

Ing-Mari valde dock att stanna och inte försöka svara på frågan. Hon gick då hem med 500 000 kronor men trots missen var hon ändå nöjd med sin medverkan.

– Jag är inte kritisk mot det, det var en väldigt liten avvikelse. Det var väldigt varm och hjälpsam stämning, säger hon till Expressen.

Annons

Även Rickard har varit med om detta förr. Men trots det litar han fullt ut på att produktionen vet vad de håller på med.

– Jag kan verkligen inte alla frågor som jag ställer här i heta stolen, berättade han i TV-Fabriken.

När Hänt når Rickard Sjöberg kan han berätta om händelsen:

”Jag har fullt förtroende för frågeredaktionen. Samtidigt som alla vi i produktionen sätter stor heder i vår strävan att vara 100% korrekta, så vet vi att ingen kan vara helt felfri. I just det här fallet fanns det dessutom en rimlig förklaring till otydligheten.”

FOTO: TV4

Annons