TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Emma Igelström spenderade 44 000 på hämtmat

15 sep, 2020 
Emma Igelström
Som aktiv var Emma Igelström världens bästa simmerska. Nu har hon ett nytt mål: Att bestiga världens högsta berg. Men ekonomin kan sätta stopp för planerna.
Annons
Emma Igelström om sina dyra vanor, äger cykel för 100 000 krBrand logo
Emma Igelström om sina dyra vanor, äger cykel för 100 000 kr

Emma Igelström, 40, drömmer om att kunna bestiga Mount Everest. En utmaning som är lika tuff och farlig som den är dyr. Då blir målet inte lättare att uppnå om man ofta har spenderarbrallorna på.

I Drömfällan reser Magnus Hedberg, 48, runt och träffar svenska kändisar. De har olika typer av drömmar som de aldrig uppnått på grund av sitt ekonomiska tänk – eller kanske bristen på det. I säsongsfinalen är det just den tidigare simmerskan Emma Igelström som får ett besök av programledaren.

Cykel för över 100 000 kronor

Det går tidigt upp för tittarna att Magnus Hedberg kommer ha lite att jobba med. Hon börjar med att visa upp sin pärla, en fin cykel.

– Jag skulle gissa att den är värd över 100 000 i alla fall, fortsätter hon.

Magnus Hedberg vill visa Emma Igelström hur hennes utgifter ser ut, och tar med henne till en tavla där han listat kategorier som resa, mat hemma, hämtmat, inredning, träningssaker och kläder/skönhetsprodukter. Den fyrfaldiga världsmästaren får då uppskatta hur mycket hon tror sig spendera på de sakerna.

Annons

Läs också: Följarna häpnar över Emma Igelströms bild – orden om förvandlingen

När det kommer till hämtmat gissar hon att det går 10 000 kronor om året. Ingen ohyggligt hög siffra, men när programledaren avslöjar svaret blir simmerskan minskt sagt överraskad.

– Där har du gissat på tio… Den sticker. Du får mer än fyrdubbla den. Det är alltså 43 886, säger Magnus Hedberg.

– När Magnus sa att det var 44 000 om året så blev jag faktiskt lite chockad. Jag vet att vi gillar att unna oss mat och äter ute och så där, men att det skulle vara så mycket hade jag ingen aning om, säger Emma Igelström.

När resten av utgifterna uppdagas verkar hon inte lika omskakad.

– Jag skulle nog säga ändå att jag blir mest chockad över hämtmaten. Att det var så extremt mycket pengar, och mycket onödiga pengar känns det som, säger hon i programmet.

Livsförändringen efter beskedet

Efter det beskedet får hon tips om hur hon kan lägga om sitt liv för att minska på utgifterna och på så vis komma närmare sitt mål att ha råd med resan till Mount Everest. Magnus Hedberg föreslår ett köpstopp och hon själv plockar fram saker i sitt hem som hon kan sälja.

Annons

Det är tydligt att hon snabbt bli målinriktad och att hon ser det hela som en tävling – något som naturligtvis sporrar en gammal elitidrottare.

– Jag har tänkt tanken flera gånger själv, att ha en detox på handladet en månad. Men det är mycket lättare om man får den utmaningen av någon annan, för då blir min drivkraft lite större, säger hon.

Mycket tyder alltså på att Emma Igelström kommer lyckas uppnå sin dröm. Vi får helt enkelt hålla utsikt och se om hon tar sig hela vägen upp till världens högsta bergstopp.

Bild: Karin Törnblom/TT, TV3

Annons