LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Emils svar efter Maxines hårda ord i Gift vid första ögonkastet

03 mar, 2020 
Gift vid första ögonkastet
I Gift vid första ögonkastet berättar frisören Maxine att hon drömmer om en man med hår som hon kan pyssla om.
Det hon inte vet då är att hon ska bli ihopparad med snaggade Emil.
– Jag är glad att jag inte visste om det just då, säger han till Hänt.
Annons
Därför känner du igen Elina Raeder i Gift vid första ögonkastetBrand logo
Därför känner du igen Elina Raeder i Gift vid första ögonkastet

Nu sänds sjätte säsongen av SVT:s Gift vid första ögonkastet. Det spetsade dejtingprogrammet där experter parar ihop singlar som gifter sig på sin första dejt och sedan lever tillsammans i fyra veckor innan de får fatta beslutet om de vill fortsätta vara gifta och leva tillsammans som ett par – eller om de vill skilja sig och avsluta relationen.

I förra veckans avsnitt fick tittarna se Maxine, 30, på sin frisörssalong prata om hennes framtida man som hon då ännu inte sett. Hon pratar med sin frisörkollega och kommer in på ämnet hår. Hon berättar att hon önskar en man med hår – då helt ovetandes om att hon skulle bli ihopparad med helt rakade Emil, 34.

– Jag gillar mörkhåriga män med skägg som är långa, hellre att de väger lite mer än lite mindre, säger hon först och fortsätter sedan:

– Jag vill ju helst ha någon med lite hår på huvudet som man kan ta hand om, man gillar ju hår som frisör. Hade du velat dejta någon som är flintis?, säger hon i programmet till sin kollega som i sin tur svarar:

Annons

– Nej, gud nej.

Blir ihopparad med Emil

Maxine blir i programmet ihopparad med dataspelsdesigner Emil. När Hänt kontaktar Emil berättar han att han reagerade på Maxines uttalande när han såg avsnittet – då han är snaggad och inte har hår.

– Ja, jag reagerade på det också. Jag tyckte att det var ganska kul faktiskt. Jag garvade åt det nu när jag såg det, men jag är glad att jag inte visste om det just då, säger han.

Hur var det att medverka i programmet? 

– Nu kan jag ju inte säga för mycket, men det har varit en riktigt utvecklande, om än omtumlade resa! Jag ångrar ingenting. Hela den här processen har varit väldigt intensiv med både dalar och toppar, men jag går ur den som en bättre människa, säger han.

Castingens svar

När Hänt kontaktar castingansvarig för Gift vid ögonkastet förklarar hon huruvida deltagarna får önska ytliga egenskaper hos den framtida partnern.

– Ja, våra deltagare får fritt önska allt de anser viktigt i val livspartner. Allt från det ytliga till det djupa. Samtidigt får de även frågan om vad som gått fel när de tidigare valt utifrån sin idealbild och om de är villiga att tänka om. Sökanden som visar en öppenhet här fångar förstås vårt intresse, säger producenten Lotta Hellman.

Hon förklarar vidare att de bör släppa sin idealbild av hur en partner bör se ut.

– Världen är full av människor som blivit kära i någon de aldrig tänkt sig, det väcker tankar om våra normer och var de kommer ifrån. Så om våra psykologer tycker att två på många plan verkligen passar varann, så kan de utmana sökandes önskningar om utseende, säger hon.

FOTO: Stina Stjernkvist/SVT

Annons