ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Makarna Ingrosso ska gifta sig igen – avslöjar flyttplanerna till Italien

09 jan, 2024 
AvOla Lagerström
Från lyxvåningen på Mallorca styr de sitt krogimperium.
Makarna Åsa och Emilio Ingrosso stortrivs i Spanien, men kommer snart skaffa ett till boende – i Italien.
Där kommer paret förnya sina äktenskapslöften.
– Vi vill ha en riktig jäkla megafest, avslöjar stjärnparet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Åsa och Emilio Ingrosso lämnar Sverige: ”Måste hem”Brand logo
Åsa och Emilio Ingrosso lämnar Sverige: ”Måste hem”

Med vidunderlig utsikt över Palmas turkosa vatten och en horisont som aldrig tar slut, slår sig Åsa Ingrosso, 49, och Emilio Ingrosso, 58, ned i varsin fåtölj på den mäktiga terrassen.

Härifrån – i runda slängar 250 mil från det kylslagna Sverige – blickar vi ut över imponerande bergstoppar, rosablommande mandelträd och Palmas ruffiga gränder.

Där nere, i folkmyllret, flanerar det säkerligen både ett och annat känt, svenskt nylle.

– Felix Herngren har vi sett. Kock-Melker är här. Även Linda Lindorff och Tilde de Paula. Magnus Hedman och hans tjej tittar på lägenhet just nu.

Prinsessan Birgitta, då?

– Birgitta, ja! Hon är världens skönaste kvinna. Hon är ball, hon är skithäftig. Henne sätter sig ingen på. Birgitta är stammis på en av våra restauranger. Snacka om färgklick i vardagen! Birgitta var på vårt bröllop 2015.

”Vi blev liksom kära online”

Åsa och Emilio Ingrossos kärlekslycka: ”Vi förstår varandra på en sekund”

Kärlekssagan mellan Åsa och Emilio började tre år tidigare – 2012. Krögaren Emilio hade nosat upp inredaren Åsa på Facebook. Efter att den första kontakten var tagen på nätet gick telefonen varm i nästan två månader, berättar Åsa.

Annons

– Jag satt i Sverige och han var på Mallorca. Vi blev liksom kära online, det var helt konstigt galet! Det var så starkt och intensivt att det inte gick att stå emot.

Vad gjorde ni på er allra första dejt?

– Hånglade! Jag bjöd honom även på pasta. Inte förrän Emilio ringde på dörren slog det mig: ”Vad tusan håller jag på med, här står jag och gör en pasta – till pastakungen!”

Fick pastan godkänt, då?

– Ja, faktiskt! ”Fan vad gott det här var, du har Ingrosso-smaker”, berömde Emilio, minns Åsa.

Ett halvår senare gick samboflytten till Mallorca.

Vad gör Åsa till kvinnan i ditt liv, Emilio?

– Vi är telepatiska, vi förstår varandra på en sekund. Vi kan sitta i bilen. Den ena säger något. ”Precis det tänkte jag säga”, säger den andra. Allt blir så naturligt, inget känns krystat. Jag värdesätter också att vi jobbar ihop så bra. Det är nog inte så många som fixar att både jobba och leva ihop.

Vad har Åsa mer för kvaliteter, Emilio?

Annons

– Hon är väldigt naturlig samtidigt som hon är väldigt extrem. Jag älskar den kombinationen. Hon är stark och sårbar – och väldigt kärleksfull. Hon har vacker röst och livfulla ögon. Är det något mer du vill veta?

Vem är "pratigast" vid frukostbordet?

– Det är svårt att säga, för vi äter inte frukost. Vi hoppar oftast över den, men det är klart… Ibland åker vi ner till hamnen. Där finns det flera bra ställen.

Åsa är stolt mamma till charmtrollen Lina Björling, 25, och Anton Björling, 27. Detta medan Emilio har kidsen Oliver Wahlgren Ingrosso, 33, Benjamin Wahlgren Ingrosso, 26, och Bianca Wahlgren Ingrosso, 28, tillsammans med ex-flamman Pernilla Wahlgren, 55.

Emilio och Åsa på sin terass i Spanien.
”Vi är telepatiska, vi förstår varandra på en sekund”

”Du är min kompass, det hade inte gått utan dig!”

Familjerna omsätter varje år hundratals miljoner kronor. Framgångarna innefattar musik, skönhetsprodukter, restauranger och tv-produktioner. Som ledande maktfaktor i svenskt nöjesliv har familjemedlemmarna ständigt allas ögon på sig, något som förstås är på både gott och ont.

Annons

På direkt fråga om vem av familjemedlemmarna som är coolast i situationer som handlar om närgångna paparazzofotografer, smutsiga nätskriverier och gränslösa fans, svarar Åsa blixtsnabbt och utan tvekan:

– Benjamin. Han är som skapt för den här världen! Det går inte att inte falla för Benjamin. Han är ett geni, både på att ta publik och media.

Vem av er får flest psykbryt när det gäller otrevligheter som kan blossa upp i rampljuset? Emilio, va?

– Alla dagar i veckan, skrattar Åsa och fortsätter:

– Som tur är har han en fru som kan hantera allt. Emilio lever med en psykolog, han säger det själv. ”Du är min kompass, det hade inte gått utan dig!” Det är något som jag hänger på min diplomvägg, skojar Åsa.

Vilken sida av dig har inte kommit fram i medias blixtljus, Emilio?

– Jag är en jävel på att dammsuga och att hålla rent. Jag är pedant!

Åsa och Emilio gifte sig – som tidigare nämnts – 2015. Förlovningen ägde rum på Mallorca ett år tidigare, den artonde maj 2014.

Annons

Var Emilio nervig som en liten skolpojke då han friade?

– Nej, han är inte typen som blir nervös. Inte på det sättet. Han är supercool när det gäller sådana grejer. Det var inget frieri, gå ner på knä eller något sådant där. Vi hade pratat om saken. Vi har ju varit gifta båda två tidigare, så det är inte alltid man tänker att det är så det ska vara, liksom. Vi hade pratat om det, och så hade vi en jättemysig förlovning där vi åkte iväg med en liten picknickkorg.

”Vid flygeln är jag i min egen värld”

Namn: Emilio Ingrosso.

Jag blev kär i Åsa för att: Hon är Åsa.

Det bästa med min älskling är att: Hon har ett stort hjärta.

Härligaste platsen i vårt hem är: Pianorummet. Vid flygeln är jag i min egen värld.

2023 års höjdpunkt var: Mitt barnbarns födelse. (Oliver Ingrossos fem månader son Kalí Ennio Brown Ingrosso).

2023 års bottennapp var: Pappas död. Jag har förlorat en del av mig själv.

”Terrassen är magisk”

Namn: Åsa Ingrosso.

Jag blev kär i Emilio för att: Han var lyhörd och pratade på ett sätt som jag inte var van vid. Han var ”mycket italienare” – utan att vara smilesliskig.

Det bästa med min älskling är att: Han är så go och fin och tar hand om alla så bra.

Härligaste platsen i vårt hem är: Terrassen. Den är magisk.

2023 års höjdpunkt var: ”La Perla”, vår restaurang på Södermalm. Den har fått så sjukt mycket beröm!

2023 års bottennapp var: Emilios pappas bortgång. Jättesorgligt.

Vill gifta sig igen i Italien: ”En riktig jäkla megafest”

Sedan förlovningen och bröllopet ägde rum har Åsas och Emilios kärleksband växt sig ännu starkare, och snart kommer makarna förhoppningsvis att befästa sin kärlek genom att förnya äktenskapslöftena.

Annons

– Vi har pratat jättemycket om det. Vi vill gifta oss igen – i Italien – och ha en riktig jäkla megafest!

Att valet faller på Italien är långt ifrån en slump.

– Jag bodde i Italien då jag var liten, mellan tre och sex års ålder. Tiden där präglade mig starkt. Så fort jag sätter foten på italiensk mark så är det som att alla mina sinnen börjar fungera, förklarar Emilio, varpå Åsa tillägger att Emilio länge haft en längtan till sina rötter.

Under 2024 kommer de sannolikt att slå till på ett hus i Italien.

– Vi stortrivs i Palma, men Emilio vill hem till sina trakter. Vi har scannat av hela Italien för att veta vart vi ska hamna. Italien för oss ska vara som ett litet retreat. Emilio ska kunna skriva sin musik. Själv vill jag komma igång med min keramik. Vi behöver ett ställe där vi kan varva ner. Det är tanken, men det slutar väl med att vi öppnar en bed-and-breakfast. Vi kan ju inte låta bli att jobba, säger Åsa halvt på skämt, halvt på allvar.

Annons

Emilio tar vid:

– Barn och barnbarn ska kunna komma ner till Italien för att fira jul och andra högtider. Vi vill leva ett fantastiskt liv där vi inte har något annat än bara oss själva. Inget strålkastarljus. Vi ska spela piano, sjunga, laga mat och bara få vara för oss själva.

Finns det något blöjbarn i familjen, Åsa?

– Ja, Olivers lille pojke Kalí som är fem månader. Han är jättejättelik Emilios mamma, även om utseendet så klart ändras hela tiden. Just nu kan vi se en liten Melina över ögonen och så där. Så gulligt!

Farfar Emilio är förstås stolt som en tupp.

– Det är helt fantastiskt! När man får ett barnbarn så får man en spegelbild av hur ens egna barn var när de var små. Det är häftigt, det är riktigt ballt, säger Emilio och spricker upp i ett stort, smittande leende.

Åsa och Emilio.

”Man lever inte semesterliv bara för att man lever bland palmer och turkost vatten”

Finns det någon tid för golf och strandhäng här på Mallorca?

Annons

– Golf? Nej. Padel håller vi inte heller på med. Vi chillar på stranden ibland, men inte så ofta som man skulle kunna tro. Man lever inte semesterliv bara för att man lever bland palmer och turkost vatten. Vi jobbar snarare dygnet runt. Telefonen ringer i ett. Det är alltid någonting som ska lösas, säger Åsa.

Vem av er tar flest initiativ till biobesök, cafébesök och liknande trevligheter?

– Vi är skitbra på det båda två, men jag är kanske lite mer drivande när det gäller att hitta på nya saker, att testa nytt och se nya platser. Det är alltid jag som styr upp resor och som bestämmer vart vi ska äta. Jag är lite av en reseledare.

Det finns en orm i alla paradis. Vem är ormen på Palma?

– Den riktiga ormen är vindarna – de här jävla tornadovindarna – den röda sanden från Sahara. Sanden är fet och lägger sig som en filt över precis allting. Fy fasen vad det är jobbigt, särskilt när det regnar och blir kletigt. Då är det riktigt surt. Vi bor så himla högt upp, så vi är inte skyddade av något.

Annons

Vad har ni för förhoppningar om framtiden – den som vi inte vet ett skvatt om?

– Det händer så himla mycket just nu. Vi är bara en sekund från världens roligaste grej, en jätterolig affär som kommer att förändra vårt framtid på ett helt fantastiskt sätt. Det är sjukt spännande! Vi har enorma förhoppningar på 2024, det ska bli väldigt spännande!

Fotograf-Thomas regisserar världsvant makarna framför smattrande kamera. Stora leenden, smittande skratt. Fotofesten får dock ett abrupt slut då Emilios telefon plötsligt ringer. Något viktigt tycks ha hänt på någon av restaurangerna. Det är bråttom nu. Ryggdunk och kram – och makarna skyndar iväg mot nya äventyr…

Emilio och Åsa i sitt hem.

FOTO: THOMAS ENGSTRÖM

Annons