Emelie, 24, bryter ihop – därför flydde hon från Jureskogs inspelning

Hon är totalt knäckt. Emelie Sjöström klarar inte pressen från Johan Jureskog och övriga deltagare i "Kockakademin” på TV3 och lämnar huset i tårar.

I kvällens avsnitt av ”Kockakademin” på TV3 är det italienskt tema. Det är det gröna laget som vinner den första tävlingen, men efteråt väljer programledaren Johan Jureskog, 43, att låta Sofia Tiger, 28, från det röda laget byta plats med Emelie Sjöström, 24, från vinnarlaget.

– Du har varit jätteduktig som köksmästare, motiverar Johan rockaden för Sofia.

Emelie tar han sedan åt sidan och förklarar:

– Det känns som att du är den som är minst närvarande i gruppen.

Emelie berättar att hon känner att de andra deltagarna är mycket bättre än henne. Johan försöker peppa henne, men det resulterar bara i att hon flyr inspelningsplatsen i tårar.

– Jag har blivit nerklankad på hela mitt liv och har dålig självkänsla, men har jobbat fruktansvärt på det. Under press så här kommer det tillbaks. Det bara bubblar upp igen, förklarar hon framför kameran.

 

Kvällen innan elimineringen mår Emelie riktigt dåligt. Hon berättar:

– Imorgon är det utslagstävling för min del ytterligare en gång. Jag sitter här i huset och det är så mycket känslor. Jag har börjat trycka ner mig själv igen. Jag tittar på dom andra och dom verkar så mycket bättre. De kan en massa såna här fancy pancy ord och vet hur man gör dittan och dattan, och jag vet hur man gör husman.

Hon håller på att bryta ihop totalt och fortsätter:

– Jag är inte lika värdig som dem. Det är inte en sund tanke och de tankarna ska man inte ha. Jag vill inte ha dem.

Då utslagstävlingen väl är över säger Johan till de fyra deltagarna att tre av dem varit så usla på att göra risotto att de borde fått åka hem, men att två kommer klara sig kvar av en enda orsak, att Emelie självmant har valt att åka hem.

– Jag klarar inte av att vara här i all stress och omgivningen som ger så mycket konstiga känslor, innan hon knäckt och nedbruten lämnar huset.

LÄS OCKSÅ: Johan Jureskogs pik till systern som tävlar i ”Sveriges mästerkock”

Foto: TV3

SENASTE NYTT!