LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ellinor Persson drabbades av bröstcancer: "Jag har aldrig tänkt tanken att inte leva"

06 mar, 2015 
AvAngelica Jaako Billenman
Hon har vunnit "På spåret" inte bara en gång, utan två. Senast var 2013, men efter det har det varit tyst kring programledaren Ellinor Persson. Förra året upptäckte hon nämligen en knöl i bröstet.
Annons

Det var när hon skulle smörja in kroppen som Ellinor Persson, 49, upptäckte knölen.

– Jag blev förvånad men fattade direkt att det var cancer, Jag ringde min man, Johan, och berättade om knölen, men han viftade bort det och trodde att det var en körtel jag kände. Men jag vet hur mina bröst känns, och det här var något annorlunda, berättar Ellinor för Hemmets Journal.

Bara tre månader tidigare hade hon varit på mammografi och fått svaret att hennes bröst var friska. Det visade sig senare att Ellinor hade så kallade “täta bröst”, en onkologiers mardröm. Ellinor fick göra en ytterligare mammografi och också ett ultraljud och biopsi. Redan samma eftermiddag fick hon beskedet av sin läkare: “Du har cancer.”

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Ellinor avslutade precis sin sista strålbehandling men ser positivt på livet!
Ellinor Persson avslutade precis sin sista strålbehandling men ser positivt på livet.

– För mig var det en lättnad, jag kunde på ett sätt andas ut. I stället för att gå i ovisshet fick jag bekräftat det jag redan visste, att det fanns en tumör i min kropp.

Annons

Det visade dig inte vara bara en tumör utan två. Även det andra bröstet var drabbat. Ellinor opererades. Tumörerna visade sig inte ha spridit sig till körtlarna. Hon andades ut. Efter en vecka hörde läkaren av sig och sade att hon skulle börja med cellgifter.

– Cellgifter? Varför skulle jag ha cellgifter? Tappar man inte håret då?

Jo, mycket riktigt. Risken att håret faller av under en cellgiftbehandling är stor. Men i stället för att låta det falla bad Ellinor sina barn att klippa av det. I dag har hon peruk ibland, men har precis avslutat sin sista strålning. Håret är också på väg tillbaka.

– Jag är fortfarande lite svullen i kroppen av kortisonet, säger hon men tänker positivt:

– Jag har aldrig tänkt tanken att inte leva!

Annons