LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ellinor om sorgen efter sonen Theo, 7 – dog efter tragedin i badhuset

14 maj, 2018 
Malin Ljung
Sjuåriga Theo dog efter en tragisk drunkningsolycka 2014. Kvar finns en splittrad familj och ett hem där sorg, saknad och skuldkänslor tagit överhanden. "När jag kom upp till rummet var det alldeles tomt. Han var där, allt var där, ingenting var oförändrat, men känslan var helt tom. Då visste jag att det var kört", säger mamma Ellinor i "Sofias änglar" i Kanal 5.
Annons

Det är i början av sommaren 2014. Sommarlovet har precis startat och för att fira det ska sjuårige Theo och hans storebror Jesper åka till ett äventyrsbad. Theo har sett fram emot dagen i flera månader.

Men väl där händer det som inte får hända.

– Theo kom ifrån de andra. De var och lekte vid en klättervägg. Då är det en pojke som ser Theo i vattnet och den pojkens pappa förstår att det är någonting, så han tar upp honom och drar honom i land på den här konstgjorda stranden, säger Theos mamma Ellinor i “Sofias änglar”.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Theo fördes akut till sjukhus, men efter tre dagar tvingas familjen ta farväl av sin älskade son och bror.

I programmet berättar Ellinor om den sista kvällen Theo var i livet. Efter att ha sagt god natt till honom, kunde Ellinor inte sova och gick till slut tillbaka till sonens rum på sjukhuset.

– När jag kom upp till rummet var det alldeles tomt. Han var där, allt var där, ingenting var oförändrat, men känslan var helt tom. Då visste jag att det var kört. Jag lade handen på hans ben och sa “Theo hjärtat, det är okej nu. Det är okej att släppa”, säger Ellinor samtidigt som tårarna rinner.

Sjuårige Theo dog efter en drunkningsolycka 2014. Familjen berättar om sorgen i
Mamma Ellinor berättar i “Sofias änglar” om sorgen efter sonen. Bild: Kanal 5

Sorgen efter Theo har lamslagit familjemedlemmarna under de år som gått sedan olyckan. Pappa Richard berättar i “Sofias änglar” att han och Ellinor hanterat sorgen totalt olika – medan han har lagt locket på och inte velat prata om det, har hon gjort allt för att hålla minnet av Theo levande.

Annons

Det har lett till konflikter dem emellan.

– Vi har inte kunnat prata om det för det har varit så laddat. Det har varit riktigt illa till och från, det har slagit gnistor bara vi har öppnat munnen, säger Richard i programmet.

Paret har skjutit sina egna behov åt sidan och lagt allt fokus på de tre barnen. Barnvakt har de aldrig och det är sällan de gör något på tu man hand.

När “Sofias änglar”, med programledarna Sofia Wistam, Mattias Särnholm och Johnnie Krigström i täten, kommer in i familjens liv blir det en välbehövlig nystart.

“Sofias änglar” sänds måndagar klockan 21.00 i Kanal 5.

FOTO: Kanal 5

Artikeln publicerades först på Allas.se.

 

Annons