Ellinor Bjurströms tuffa kamp mot kroniska sjukdomen: ”Jobbigt”

Ellinor Bjurström om sin psoriasis

Ellinor Bjurström lider av den kroniska sjukdomen psoriasis. I ett inlägg på Instagram berättar Unga mammor-profilen om sina känslor inför utslagen och uttrycker en önskan om att en dag känna sig mer trygg i sin egen kropp.

Top model-profilen och influencern Ellinor Bjurström, 24, fick sitt första barn för snart ett år sedan tillsammans med pojkvännen Jimmy Olsson, 29. Tittarna har fått bekanta sig med paret och deras son Aaron i Viafree-programmet Unga mammor.

Ellinor Bjurström är även flitig med att uppdatera sina sociala medier-kanaler och delar ofta med sig av sin vardag i inlägg på sitt Instagram-konto. Där har hon även varit öppen med att hon lider av psoriasis, vilket är en kronisk sjukdom som ger utslag på huden.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här!

Under tiden Ellinor var gravid med sonen förvärrades sjukdomen och ett par månader innan förlossningen la hon upp en bild där hon visade sina följare hur hennes ben såg ut.

”Jag mår självklart väldigt dåligt över det. Att kolla ner på sina ben och se det här glädjer ingen. Det gör så att man känner en stor och tung känsla av tomhet”, skrev Ellinor Bjurström intill bilden.

Unga mammor-profilens ord kroniska sjukdomen

I ett nytt inlägg på Instagram skriver Ellinor Bjurström om ännu en period som var extra tuff. Bilden visar hur hennes hud såg ut för fem månader sedan, innan hon började behandla sin psoriasis med läkemedel.

”Det gör ont i hela min själ att kolla på detta klipp. En anledning är att jag vet hur jobbigt jag tycker att det är att när jag har utslag, hur obekväm jag är i min egna kropp. Men sen gör det ont i mig för att jag vet om att jag inte är ensam om att lida av sjukdomen”, skriver Ellinor i inlägget.

Unga mammor-profilen berättar vidare att psoriasis är vanligare än vad man tror och att hon önskar att hon var starkare i sin sjukdom än vad hon är idag.

”Starkare så att jag kunde inspirera er där ute att skita fullständigt i om du har psoriasis eller inte. Jag är betydligt mycket starkare nu än vad jag var när jag var tonåring, men jag har en bit kvar innan jag kan vara 100% stark”.

Ellinor Bjurström om händelsen efter Top model

Ellinor Bjurström skriver att hon under den tid då hon deltog i Top model fick ett mejl från en mamma vars dotter inspirerats av henne och vågat använda bikini på stranden trots sina utslag efter att ha sett Ellinor Bjurström göra samma sak i programmet.

”Jag blir rörd så fort jag tänker på att jag kunnat hjälpa denna flicka att våga vara sig själv och inte känna att hon behöver gömma sig bara för att hon inte ser ut som alla andra”, skriver Ellinor Bjurström och fortsätter sedan:

”Den historian får mig att vilja fortsätta vara stark och visa er att det är helt okej att inte se ut som alla andra och det gör inte dig mindre värd eller mindre vacker, snarare tvärtom. Låt aldrig er rädsla trycka ner er. Jag står här bakom er i alla situationer där någon har en åsikt om dig bara för att du är annorlunda”.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Instagram