Artikeln innehåller reklamlänkar
Idol 2023 marknadsföring banner

Ellinor Bjurströms ord om kampen med sonen: ”Ångest”

18 apr, 2019 
AvElin Möllervärn
Ellinor Bjurström ammar
Unga mammor-profilen Ellinor Bjurström berättar om den svåra kamp hon fått gå igenom för att kunna amma sitt barn. ”Jag satt och grät varje gång jag skulle amma”, berättar hon.
Annons

Ellinor kämpar på med amningen: ”Psykiskt svårt”
Ellinor kämpar på med amningen: ”Psykiskt svårt”

TV3-profilen Ellinor Bjurström, 24, fick i augusti förra året sitt första barn tillsammans med kärleken Jimmy Olsson, 29. Paret döpte sonen till Aaron och Ellinor har varit öppen på sociala medier att varken graviditeten eller första tiden som mamma varit särskilt enkel.

I det senaste avsnittet av Unga mammor på Viafree berättar Ellinor om den hur tufft det har varit för henne att lyckas med amningen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det är väldigt fint att amma, eller det känns väldigt fint. Men det är inte bara lätt att amma. Jag trodde att det var såhär; ”Stoppa in tutten i munnen så kommer det gå bra”. Men det är lite mer än så. Det är mycket teknik, för många funkar det inte alls och för många barn kan det vara svårt att fatta grejen, säger Ellinor i programmet.

”Fick ångest varje gång”

Hon fortsätter förklara att amningen gick bra till en början, men att hon senare fick svåra smärtor och började blöda från bröstvårtorna.

Annons

– Det som har varit komplicerat var att första dagarna gick det bra, men sen fick jag sår på mina bröstvårtor så det började blöda och det gjorde jätteont. Jag satt och grät varje gång jag skulle amma, säger Ellinor och fortsätter:

– Det är svårt psykiskt då, och fysiskt också såklart, men psykiskt för jag fick ångest varje gång jag skulle amma, säger hon.

Ellinor beskriver smärtan som en blixt som går in i bröstet, och att hon upplevt en obehaglig stickande känsla i bröstvårtorna.

– Jag har verkligen gett mig in på att jag ska amma, så jag fortsatte bara och nu går det bra faktiskt. Det känns fortfarande, men det går bra.

Därför är amningen viktig för Ellinor

Hon forsätter berätta om fördelarna kring amning, och varför hon så gärna vill lyckas.

– Jag tycker det är skönt att jag bara kan ge honom mat var som helt och att den är redan uppvärmd, så det är smidigt. Ekonomiskt är det ju och det ger mig en relation till barnet. Det är en närhet som jag tycker om, säger hon.

Annons

Ellinor är mycket positiv till den amningshjälp som erbjuds i Sverige och berättar att hon är glad att hon tagit amningen på allvar.

Unga mammor sänds på Viafree, TV3 och Viaplay.

FOTO: TV3

Annons