ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Anna Ankas dotter Elli Yeager om relationen till halvbrodern Ethan Anka

04 jan, 2023 
AvJonna Lawaetz
Anna Ankas dotter Elli Yeager och halvbrodern Ethan Anka
Elli Yeager blev känd som 5-åring efter sin medverkan i Svenska Hollywoodfruar.
I en exklusiv intervju med Hänt berättar hon om sitt stora intresse för ridsporten, hennes nära relation till sin pappa och relationen till halvbrodern Ethan Anka.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Maria Montazami om relationen till de andra HollywoodfruarnaBrand logo
Maria Montazami om relationen till de andra Hollywoodfruarna

Elli Yeager, 21, blev känd i Sverige som 5-åring efter hennes medverkan i det populära programmet Svenska Hollywood-fruar där hennes mamma Anna Anka var den stora stjärnan. Elli är fortfarande bosatt i USA men har flyttat sig från Los Angeles till Florida och Texas.

Elli Yeager om att kombinera studier med hästintresset

Elli flyttade till Dallas i Texas för att studera på Southern Methodist University, där hon studerar reklam. Universitetet har framstående lag inom ridning vilket gör det möjligt för Elli att kombinera studierna med sin stora passion för ridning. Vid sidan av sina universitetsstudier tävlar hon i hästhoppning för skolans räkning. Till Hänt berättar Elli hur hon hanterar sitt hektiska schema.

Annons

– Ja det är mycket. Du blir väldigt, väldigt bra på att planera din tid. Jag rider bara under veckorna och om du vill rida på helgerna så är det upp till dig. Men måndag, onsdag och fredag har jag obligatorisk träning och jag har ordnat mitt schema så att jag bara har lektioner tisdagar och torsdagar, men då har jag sju lektioner efter varandra. Men på så vis har jag måndag, onsdag och fredag, att fokusera på läxor och allt annat.

– Det är en adrenalinrush, säger Elli och syftar på hästhoppningen. FOTO: Privat

Förutom att ta hand om hästarna i skolan har hon även egna hästar utspridda i landet, vilket innebär mycket pendlande fram och tillbaka för Elli.

– Jag åker fram och tillbaka så mycket som jag kan i kombination med skolan och med ryttarlaget i skolan. Men jag har mina egna hästar utanför skolan, berättar hon och fortsätter:

Annons

– Jag har två här som jag tävlar med i Florida och sen har jag tre hästar på en farm i Kalifornien. De är avelssto så vi avlar på dem.

Hennes privata hästar bor på en farm där det finns folk som tar hand om dem när hon inte är på plats.

Elli Yeager ärvde hästintresset från sin pappa

Det är inger snack om att Elli tillbringar största delen av sin tid på ridningen och allt runtikring hästarna. Men när hon inte är i stallet så älskar hon även att simma och när hon är hemma i Florida spenderar hon mycket tid på stranden. Även hennes pappa Louis Yeager, delar hennes intressen och det var han som fick henne att börja rida till att börja med.

– Det var faktiskt min pappa som introducerade mig till hästar. När jag var riktigt liten så brukade han ta med mig ut skogen med hästarna och jag fastnade för det. Sedan dess har jag aldrig tittat tillbaka, säger Elli till Hänt.

Elli och hennes pappa Louis är bästa vänner. FOTO: Privat.

Men Louis intresse för ridsporten är inte riktigt lika stort om Ellis. Han rider inte själv men ibland hoppar han upp på en av hennes hästar. Elli och hennes pappa har en väldigt nära relation. Elli är hans enda barn och när hon är hemma i Florida umgås de nästan hela tiden.

Annons

– Vi älskar att äta sushi, så vi testar många sushirestauranger. Han följer med mig till stallet när jag åker dit, han tittar på när jag rider och allt sådant. Han älskar att simma också, så vi går till stranden ofta. Jag är alltid med min pappa när jag är hemma i Florida, jag spenderar varje dag med honom. Vi har åkt ner till Miami några gånger för att äta middag och så, vi har varit och julhandlat. Han är min bästa vän, utan tvekan.

Elli Yeager om relationen till brodern Ethan Anka

Louis Yeager har inga andra barn, men Elli har en bror på sin mammas sida, Ethan Anka, 17, som bor i Kalifornien tillsammans med sin pappa. Trots det långa avståndet har syskonen fortfarande kontakt med varandra och ses när de får möjlighet.

– Ja när jag är i samma delstat som honom så ses vi alltid, berättar Elli.

Elli Yeager och Ethan Anka i deras barndomshem 2007

Elli har som tidigare nämt tre hästar i Kalifornien som hon ofta besöker och då passar hon även på att träffa brorsan. Däremot har Ethan helt andra intressen än Elli och han följer inte med henne till stallet.

– Ethan gillar inte att rida, säger Elli och skrattar.

FOTO: Privat, Peter Bregg/TT

Annons