Ellen Bergströms starka inlägg – efter exets misshandel: ”Har varit så rädd”

Ellen Bergströms starka inlägg – efter exets misshandel: ”Har varit så rädd”

Ellen Bergström misshandlades av en ex-pojkvän under förhållandet. Nu berättar tv-profilen öppet om skräcken. "Mannen jag älskade fick mig att vråla efter hjälp", skriver hon på Instagram.

Det var när Ellen Bergström, 27, gästade podcasten “Nemo möter en vän” för två månader sedan, som hon för första gången valde att berätta om en tung hemlighet hon burit på i flera år. Då avslöjade hon att hon under en relation blivit misshandlad av en av sina tidigare pojkvänner. Och nu, i samband med att kvinna efter kvinna träder fram och delar med sig av sexuella övergrepp under hashtaggen #MeToo, väljer Ellen att berätta mer om händelsen.

I ett öppet inlägg på sitt Instagramkonto skriver hon om misshandeln hon utsattes för.

“För drygt 3 år satt jag ihopkurad mot väggen, darrade i total chock och såg rätt in i hans svarta ögon. Mannen jag älskade fick mig att vråla efter hjälp från någon annan. Jag har aldrig varit så rädd i mitt liv som jag var då, men också varit rädd i efterhand för att prata om det. Jag har velat. Oh, vad jag har velat. När jag sett hans jävla glada fejs. Hur unga tjejer DÖR för hur snygg han är. Jag har velat skrika!!!”, skriver hon i inlägget.

Ellen Bergström berättar att hon har valt att vara tyst och inte berätta om misshandeln tidigare, eftersom hon fruktat att bli misstrodd av människor, men också för att hon varit rädd att förstöra ex-pojkvännens liv.

“Jag har varit så rädd. Dels att ingen ska tro mig men också för att jag inte vill ‘förstöra’ någon annans karriär (nu är det ju han själv som åsamkat det men ja.. jag har rätt många följare och det kommer snackas, tror ni fattar). Att bli fysiskt misshandlad av någon som säger att hen älskar en är overkligt. Känslan av maktlöshet. Som ett smuts. Liten och svag. Det känns fortfarande overkligt att det hänt mig. Men det är just det. Det spelar ingen roll vem du är, man KAN inte se på en människa att den är en misshandlare. Det är så mycket känslor i min kropp nu, ett adrenalinrus”, skriver hon och fortsätter:

“Jag tänker, ska jag verkligen. Nej, jag raderar. Det blir en för stor grej. Jag orkar inte. Jag är inte redo. Sanningen är väl att jag aldrig kommer känna mig redo. Men jag är stark. Och jag tänker stå upp! Jag vill inte vara tyst mer. Jag skäms inte, det är inte mitt fel.”

I podcasten “Nemo möter en vän” förtydligade Ellen Bergström också att det inte var hennes senaste ex-pojkvän, Mike Radoor, 30, som misshandlat henne, utan en gammal pojkvän från tidigare år.

Ellen har mycket humor.

Med Jonathan Näslund i "Let´s Dance".

Med vännen Viktor Frisk.

Bilden hyllas på Instagram

Har du missat #metoo och vill läsa mer? Här är bakgrunden till varför svenska kvinnor träder fram med sina berättelser just nu. 

Foto: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN