LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ellen Bergströms ord om dramatiska förlossningen

27 apr, 2020 
Ellen Bergström och Niclas lijs dotter föddes med kejsarsnitt
I helgen kom Ellen Bergströms och Niclas Lijs lilla flicka äntligen till världen, efter tre dygn med värkar.
Nu berättar Ellen om dramatiska förlossning.
”Det var inte det jag hade tänkt mig, alls”, skriver Ellen på Instagram.
Annons
Ellen Bergströms ord om dramatiska förlossningenBrand logo
Ellen Bergströms ord om dramatiska förlossningen

Skådespelerskan Ellen Bergström och Niclas Lij avslöjade i höstas att de väntade sitt första gemensamma barn. Under graviditeten har det framkommit att det var en liten flicka som väntade att komma till världen.

Niclas Lij och Ellen Bergström på Let's dance
FOTO: Karin Törnblom/TT

På lördagen drog förlossningen äntligen igång och båda nyblivna föräldrarna uppdaterade sina Instagram-storys flitigt från förlossningen. Det konstaterades att Ellen var öppen 4 centimeter, men fick hjälp på traven med en hinnsvepning som fick fart på förlossningsarbetet.

Lördagsnatten blev en paus för paret, och på söndagen drog förlossningen igång igen. Och vipps så var lilla flickan ute!

Ellens första ord om dramatiska förlossningen

Men det var ingen enkel match enligt Ellen själv, som nu berättar om den dramatiska förlossningen på Instagram.

Annons

Ett inlägg som börjar med ett snällt godmorgon till följarna efter att Ellen fått ett natts sömn efter att lilla bebisen kommit till världen.

”Jag älskar min lilla tjej så mycket. Det är obeskrivligt, men fan vad jag fick kämpa för att hon skulle komma ut. ‘Ellen, nu klarar inte din kropp mer, vi gör ett kejsarsnitt på dig’. Att få den meningen i ansiktet när jag kämpat i 3 dygn med att ta värkar… det var inte det jag hade tänkt mig, alls”, skriver Ellen till sin bild och fortsätter:

”Jag minns att jag kollade upp på henne med livrädd blick, den bad om att få försöka lite till. Men min kropp hade redan försökt lite till och lite till. Min kropp vibrerade och skakade”.

”Gick ur min egen kropp”

Ellen skriver att hon var så trött att hon knappt kunde prata, att kroppen var helt slut och inte orkade en värk till. Törstig som ett savanndjur kallar hon sig, skräckslagen som en mus och illamående som en pappa som tvingats upp med sitt barn i en snurrande karusell, så var känslorna när hon gled in i operationsrummet.

Annons

”Där och då gick jag ur min egen kropp och kände att jag bara gör det här. Jag släpper allt och bara gör det här”, skriver Ellen och fortsätter:

”Jag kollade in i Niclas tårögda ögon, sen hörde jag hur de påbörjade arbetet. Det gick fort. Huxflux så var Niclas i ett annat rum med vårt barn”.

Ellen påpekar en sista gång hur läskigt det kändes, men att allt gått bra tillslut. Och hur tacksam hon är för alla lyckönskningar.

Bebisen, som är en liten flicka är 52 centimeter lång, vilket ger Ellen ber förståelse för att det gjort ont i skådespelarens revbern när bebisen sparkade inne i magen.

FOTO: 

Annons