Ellen Bergströms nya avslöjande om förlossningen

Ellen Bergström

Höggravida Ellen Bergström har snart gått en vecka över tiden.
Efter ett oroat meddelande till hennes följare på Instagram avslöjar hon nu en ny detalj kring förlossningen.
"På onsdag om jag vill", skriver hon på Instagram.

Allt om Ellen Bergström
Slå på ljud

Det var under hösten förra året som komikern och skådespelaren Ellen Bergström, 30, avslöjade att hon och Bachelor-profilen Niclas Lij, 33, väntar sitt första barn. I vloggen Gravid vecka för vecka har Ellens följare kunnat följa hennes graviditet och tankar kring att bli mamma.

Många gånger har Youtube-kanalen fyllts av roliga och varma klipp där Ellen försöker sig på en dans med sin stora mage i vädret, avslöjar könet på barnet eller diskuterar framtida namn tillsammans med sambon Niclas. Men som de flesta graviditeter har Ellens inte bara varit en dans på rosor och hon har många gånger pratat öppet om sin förlossningsrädsla.

Efter att coronaviruset spridit sig över Sverige har även en ny oro slagit Ellen som nu har satt upp en lapp, tillsammans med en flaska handsprit, i hissen till huset där hon och sambon Niclas bor.

Varsågoda, lite handsprit innan ni trycker på knappen. Ta hand om er! /Ellen”., står det på lappen.

Ellen Bergström: “Kan man söka hjälp”

På onsdag har Ellen gått en vecka över det planerade datumet för den kommande dotterns förlossning. I en Instagram story skriver hon om jobbiga känslorna kring den förlängda graviditeten – och motviljan till att söka hjälp.

Att Ellen är orolig för vad som kan tänkas vara bieffekten av att bära sitt barn för länge är tydligt. Men coronaviruset har påverkat den svenska sjukvården enormt och hon vill inte vara till belastning i onödan.

“Vad tycker kan ni? Borde man söka hjälp trots den situation som nu råder?”, skriver hon i en Instagram story,

På onsdag

Nu skriver Ellen återigen på Instagram att hon varit hos en barnmorska – och avslöjar en ny detalj kring förlossningen.

“Har nu varit hos en barnmorska och hon var sååå bra”, skriver Ellen i en story och fortsätter:

“Jag uttryckte min oro och om jag vill får jag en igångsättning efter vecka 41+0 vilket är på onsdag. Man ska inte behöva gå runt och vara orolig vilket bara det gjorde mig lugn. Sen får jag ju göra ultraljud på onsdag också”, skriver hon.

FRÅN FÖRSTASIDAN