Idol 2023 marknadsföring banner

Ellen Bergström om bluffen i Sveriges yngsta mästerkock

18 maj, 2020 
https://image.hant.se/byline-linnea-lundgren-131x150.jpg.jpg?imageId=4978193&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687
Linnea Lundgren
Ellen Bergström
Influencern och tv-profilen Ellen Bergström gör ett gästspel i veckans avsnitt av Sveriges yngsta mästerkock.
Till barnens förtjusning har hon med sig inte mindre än 400 cupcakes.
Men vad hände egentligen bakom kamerorna när den folkkära profilen hälsade på?
Annons
Allt om Ellen Bergström
Allt om Ellen Bergström

TV4-succén Sveriges yngsta mästerkock är i full gång. Här tävlar småkockarna om att bräcka varandras matlagningskunskaper i en mängd olika tävlingar. Men för jurymedlemmarna Tina Nordström och Danyel Couet är det viktigt att ibland lägga konkurrensen bakom sig och bara ha kul.

Därför bjuder de ofta in olika kändisar för att lära barnen hur man lagar mat på ett kul och uppfinningsrikt sätt. Denna vecka är det influencern och tv-profilen Ellen Bergström, 30, som gästar programmet. Till småkockarnas stora glädje hoppar hon fram bland ett hav av cupcakes i olika smaker.

– Alltså det var massa bord med typ 400 cupcakes, säger en lycklig deltagare i programmet.

“Det gjorde ont”

Glatt äter barnen av cupcaksen som är gjorde i 15 olika smaker medan Ellen Bergström får beröm för sin bakning.

– Jag älskar ju att baka, så jag har bakat alla de här cupcaksen, säger hon i programmet.

Men nu avslöjar Medierna i P1 hur det egentligen ligger till med bakningen. Faktum är nämligen att det är en cateringfirma som ligger bakom leveransen av bakverken. Och att Ellen Bergström var den som fick all kredd var något som Carina Sälling, som varit med och bakat, tog hårt på.

Annons

– Jag blev lite ledsen när de talade om att det var Ellen som hade gjort dem. Jag fattar hur tv fungerat men de hade inte behövt säga någonting alls. Det är klart det gjorde ont, säger hon i programmet.

Ellen Bergströms ord om bluffen

Varken Ellen Bergström eller TV4 tycker dock att det har gjort något fel när de valde att lura tittarna, och barnen, att det var tv-profilen själv som stått och bakat.

“Det kunde säkert gjorts tydligare att hon inte bakat alla de här cupcaksen själv, men man får nog snarare se det som en kreativ utformning av programmet.”, skriver en presstalesperson för TV4 till Medierna i P1.

Ellen själv berättar att hon helst hade sagt att det var någon annan som bakat – men av en helt annan anledning än Carina Sälling.

– Jag vet inte hur mycket kredd det var med tanke på hur äckliga de var. Jag känner mig mer dum att de trodde att det var jag, att de var tvungna att äta dem, säger Ellen.

Annons

Men att Carina Sälling blev ledsen är något som Ellen har förståelse för, även om hon är noga med att förtydliga att hon faktiskt berättade sanningen för barnen efter att kamerorna slagits av.

– För mig var det viktigt att berätta för barnen efteråt att jag faktiskt inte hade gjort dem, säger hon i Medierna i P1.

 

Annons