LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ellen Bergström och Niclas Lij om framtida barn

06 aug, 2020 
Malin Ljung
Ellen Bergström och Niclas Lij
Fyra månader efter dottern Elsys födsel berättar Ellen Bergström och Niclas Lij om den dramatiska förlossningen, och om hur han brottades med att känna sig maktlös. Nu hyllas paret efter den ärliga intervjun i Nyhetsmorgon – där Ellen erkände att Elsy kan få syskon.
Annons
Allt om Ellen BergströmBrand logo
Allt om Ellen Bergström

För knappt fyra månader sedan blev Ellen Bergström och Niclas Lij föräldrar för första gången. Men dottern Elsy föddes under dramatiska former.

Under torsdagsmorgonen gästade den lilla familjen TV4:s Nyhetsmorgon och berättade om de tuffa dygnen före förlossningen, och hur allt tog en dramatisk vändning.

Ellen hade haft värkar i tre dygn och det blev långt ifrån den enkla förlossning som de hade sett framför sig. Samtidigt fanns Niclas vid Ellens sida hela tiden, men med känslan av att vara helt maktlös och inte kunna göra något.

– Man kommer aldrig känna sig tillräckligt, det kan jag tänka mig att många män känner, för det är inte en själv som ligger där, det är inte man själv som ska pressa ut ungen. Utan man ska bara finnas där och vara närvarande. Hur gör man det på bästa sätt, frågar sig Niclas Lij i TV4.

Niclas Lijs erkännande om förlossningen

Han är ärlig med att de inte alls varit förberedda på att det skulle kunna bli så dramatiskt, och akut kejsarsnitt hade de inte tänkt på innan överhuvudtaget.

Annons

När Elsy kom ut blev det också några skräckögonblick – dottern andades nämligen inte.

– Sen kommer hon ut och hon andas inte, det var ingen som hade sagt att det kan bli så. De körde på en mask i ansiktet och till slut bara skriker hon ut och man bara “ooooh shit”, säger Niclas Lij.

Ellen Bergström minns hur hon mådde väldigt dåligt i slutet av förlossningen och berättar hur hela hennes kropp skakade, att hon spydde och drabbades av panik om och om igen. Till slut kom hon till insikten att hon var tvungen att “ge upp” för att fixa det, ett ögonblick som är så känslosamt för Niclas att prata om att han nästan börjar gråta.

– När du låg där inför kejsarsnittet hade du panik, men sen när du gav upp och bara låg där, spydde galla och bara var helt uppgiven och apatisk. Jag har aldrig känt så mycket ömhet, jag ville bara åka in i din kropp och vara dig så du skulle slippa vara dig. Jag börjar typ gråta när jag tänker på det, säger Niclas och blinkar.

Annons

Ellen Bergströms nya barnbesked

Men trots dramatiken och mardrömsdygn så har Ellen Bergström lyckats bearbeta upplevelsen – och erkänner att hon vill ge Elsy ett syskon i framtiden.

– Det som är det häftiga är att idag sitter jag och vill ha barn igen.

Många tittare har på Nyhetsmorgons sociala medier visat sin uppskattning för Niclas Lijs ord efter att ha sett intervjun. I kommentarsfälten hyllas han till skyarna:

”Så fint sagt av Niclas! Kärlek och empati i de orden”, skriver en person.

”Den killen är guld värd! Ellen kan skatta sig lycklig..”, tycker en annan person.

”Vilket härligt par, fin humor ett sött barn. Lycka”, skriver en tredje,

FOTO: TV4, TT

Annons