LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Elise säljer mys till svenskar – jobbar som professionell cuddler

29 aug, 2017 
Lina Arvidsson
31-åriga Elise har precis flyttat till Stockholm för att sälja gos till svenskar i behov av kroppskontakt. Gos är en förutsättning för välmående, säger Elise som säljer mys för 60 euro i timmen.
Annons

Österrikiska Elise, 31, är professionell cuddler. Hon har drivit en framgångsrik firma i sin hemstad och nu har hon flyttat till Sverige för att utöka kundkretsen.

Idén? Att sälja kroppskontakt till ensamma människor.

– Det innebär att folk kan boka en session med mig, en myssession på tu man hand, och vi gosar, säger Elise i Kanal 5:s ”Outsiders”.

Hågade kunder i behov av mys kan boka en timmes gos för 60 euro, ungefär 570 kronor. Det går bra att komma ensam eller boka en gruppsession.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Och affärerna går strålande.

– Den typiska kunden är ensam, singel och man eller kvinna, säger Elise.

För Elise är gos något av det viktigaste i livet.
För Elise är gos något av det viktigaste i livet.

Under en gruppsession, eller ett mysparty, möts främmande människor för att mysa tillsammans. Det kan vara svårt att komma in i stämningen och då erbjuder Elise ögonbindlar för att släppa på nervositet och hämningar. Då vet deltagarna inte vem de kramar och smeker och det är lättare att slappna av.

Annons

– I slutändan är resultatet en stor goshög där alla känner sig tillräckligt bekväma för att gosa med alla, säger proffssmysaren.

En gruppsession avslutas med en hög av gosande människor eller ”cuddle puddle”.
En gruppsession avslutas med en hög av gosande människor eller ”cuddle puddle”.

Under en gossession på tu man hand anpassar Elise situationen och nivån av närhet till hur bekväm kunden känner sig. Den som är blyg behöver inte kasta sig in i helkroppssked på en gång.

– Att gosa betyder många saker. En grej är till exempel att kramas och en annan del är att smekas. Och också att ha full kroppskontakt. Så vi rör varandra från topp till tå, säger Elise.

Innan goset kan börja måste kunden skriva under ett myskontrakt. Där godkänner man de regler som Elise har satt upp. All sexuell beröring är förbjuden.

– För oss ”cuddlers” är det strängt förbjudet att ha på sig för sexiga kläder eller något som är för öppet. Annars kan kunder utnyttja det och pilla, säger Elise.

Annons

Elise har en pojkvän som också är professionell cuddler. Att de båda har närkontakt med främlingar är inget problem för dem. De är båda polyamorösa och har ett öppet förhållande.

Elise beskriver mysandet i sitt liv som något otroligt viktigt. Om hon inte får gosa flera gånger i veckan mår hon dåligt.

Svenska Daisy provar en gos-session och upptäcker att det är riktigt mysigt.
Svenska Daisy provar en gos-session och upptäcker att det är riktigt mysigt.

När kunden skrivit på kontraktet börjar sessionen. Elise styr goset för den som känner sig osäker, men det är ett givande och tagande. Vissa kunder är väldigt ovana vid kroppskontakt.

– De mest pinsamma ögonblicken är nog de första minuterna i en session. Ibland har folk inte gosat på flera år och det känns väldigt konstigt för dem, säger Elise.

Annons

Att gosa är för många förknippat med sex. Men för Elise är det två skilda saker, något som kunderna uppskattar när de upptäcker att de kan gosa bara för gosandets skull.

– Många kunder säger efteråt, ’jag var så lättad att jag inte behövde ha sex’. För vanligtvis, speciellt för män, känner du pressen att ha sex eller att vara en bra älskare, berättar Elise som menar att sexfritt gos får all stress i kroppen att försvinna.

Sexfritt gos kan leda till världsfred, tror Elise.
Sexfritt gos kan leda till världsfred, tror Elise.

Elise drömmer om en värld där gos och mys är mer socialt accepterat. Skulle det bli så ser hon ingen hejd på de positiva effekterna.

– Folk skulle inte vara så isolerade, de skulle vara mindre aggressiva, de skulle inte känna behov av att bråka eller starta krig, säger Elise.

FOTO: Kanal 5

Annons