Elena Belles skräckförlossning – läkarens chock när dottern föddes

Elena Belle bryter nu tystnaden om sin förlossning. Som blev en 48 timmar lång mardröm som slutade med ett akut kejsarsnitt. Nu berättar hon om läkarens chockupptäckt när dottern hade fötts.

I slutet av september blev den svenska Hollywoodfrun Elena Belle, 32, och maken Michael Teanne, 41, äntligen föräldrar. Dottern Luna Belle föddes den 28 september och hittills har tv-profilen bara visat upp den totala kärleken och lyckan en nybliven förälder kan drabbas av.

Annons:
Ring och prata gratis med killar och män på 020 – 900 444 – helt anonymt – dygnet runt!

Men nu öppnar Elena Belle upp om sin förlossning, som visade sig vara en total mardröm. I podcasten Hollywoodpodden avslöjar hon att den pågick i två dygn, och att läkarna till slut tvingades göra ett akut kejsarsnitt.

– Jag var livrädd, berättar Elena i podden.

Till en början verkade det vara en relativt normal förlossning. 32-åringen fick värkar som blev allt starkare och tätare, men när tv-frun åkte in till sjukhuset första gången visade det sig att hon inte öppnat sig en centimeter. Så läkarna skickade hem Elena och maken Michael igen.

Nästan en dygn senare på hemmaplan tilltar värkarna i styrka och makarna åkte än en gång in till sjukhuset. Trots det visade det sig att Elena bara öppnat sig en centimeter, men hon fick denna gång stanna på grund av de starka värkarna.

– Jag har aldrig upplevt en sådan smärta, det kändes som att jag skulle dö, säger Elena Belle.

Timmarna gick, men trots ett intensivt värkarbete öppnade sig inte Elena så mycket som krävdes. Till slut beslutade sig läkarna för att ge henne läkemedel som skulle hjälpa till med det förloppet – men i samma veva drabbades Elena Belle av hög feber, och som om inte det var nog så försvann bebisens hjärtslag.

– Hjärtslagen började vara jättelåga, tills de försvann och det fanns inga alls. Vid det här laget var det 10 läkare i rummet. De gamblade med olika mediciner och som tur var kom hjärtslagen tillbaka. Samtidigt skakade jag av febern och var livrädd, säger Elena och fortsätter:

– Jag frågade om min bebis var okej, och de svarade “vi gör vårt bästa för att rädda din bebis”. Det var hemskt.

Elena beskriver att läkarna vid den här tidpunkten arbetade intensivt med att få ner hennes feber och att hålla koll på bebisen, samtidigt som de försökte få förlossningen till ett slutskede.

Till slut fanns ingen annan utväg än kejsarsnitt. Elena Belle rullades in i en operationssal och fick bedövning, sen gick det fort till att läkarna fick ut lilla Luna Belle.

– Jag känner hur de skär i mig, jag känner hur hennes händer går in i mig mage och bara drar ut något. Jag hör inte någon skrika så jag blir skiträdd. Men Michael är bredvid mig och säger “hon är här”.

Det tog dock en stund innan Elena själv fick se sin lilla dotter.

– Hon var jättefin, jag trodde aldrig att jag skulle få en så fin bebis, hon ser ut som en liten docka, säger hon om första mötet.

Det som däremot kom som en stor chock för framför allt läkaren var dotterns vikt. Vid tidigare ultraljudsundersökningar hade Elena fått en förvarning av en läkare att bebisen var stor, men hennes egen läkare hade slagit bort det och lovat att Luna Belle max skulle väga 3 kilo.

– Hon vägde 4,2 kilo. Jag är en tjej på 45 kilo. Efter hela spektaklet sa min läkare att hon aldrig i hela sitt liv trott att jag skulle få en så stor bebis. Hon sa “det hade inte funnits en chans att du skulle kunnat föda det här barnet vaginalt. Tack gode gud att vi inte prövade det”.

 

LÄS OCKSÅ: Elena Belle rasande på sina hantverkare: ”Sabotage”

LÄS OCKSÅ: Elena Belles miljonbröllop – så mycket kostade det

FOTO: