Artikeln innehåller reklamlänkar

Elena Belles krav på TV3 – efter Anna Anka-bråket

Elena Bell kräver Anna Anka tas bort av TV3

Elena Belle bryter nu tystnaden om Anna Ankas utbrott mot henne i Svenska Hollywoodfruar. Den unga tv-frun kräver att TV3 tar ansvar och tar bort Anna Anka från realityserien: "Jag tycker att TV3 har ett ansvar. Jag tycker inte att de ska stödja mobbing, jag tycker att de ska bojkotta Anna Anka", säger Elena Belle i Hollywoodpodden.

Många tittare reagerade starkt och med avsky när de i tisdagens avsnitt fick bevittna Anna Anka, 47, och Elena Belles, 32, bråk. Det var när tv-fruarna träffades för en pressfotografering för den nya säsongen som ett verbalt krig utbröt. Anna Anka anklagade bland annat Elena Belle för att vara en dålig mamma, därefter sågade hon Elenas klänning:

– Ska du ha den på dig? För jag gillar inte den här bimbolooken, och det är det du visar. Hollywoodfruar är classy, det är inte någon horshow.

Trots starka protester från de andra tv-fruarna fortsatte Anna Anka därefter att kalla Elena för diverse öknamn som TV3 tvingats censurera, och Anna krävde att Elena skulle lämna fotograferingen. Anna Anka bad även tv-fruarna att “hålla käften” eller flertal gånger.

Scenerna har fått hundratals tittare att kritisera händelsen och ifrågasätta varför TV3 visade det överhuvudtaget.

Annons: Köp utvalda rosa favoriter i vår shop – stöd Bröstcancerförbundet! (länk till Aller media shop)

”Senaste avsnittet av Hollywoodfruar passerar alla lägstanivåer, både pinsamt och fruktansvärt obehagligt”, skriver en person på TV3:s Facebook-sida.

”Alltså wow, TV3 shame on you!! Såg precis senaste avsnittet av svenska Hollywoodfruar, Hur kan ni rättfärdiga att ens visa detta?!??”, skriver en annan.

Susanne Nylén, presschef för Nordic entertainment group där TV3 ingår, kommenterade händelsen till Hänt tidigare i veckan:

– Vi hade en dialog med samtliga fruar under och efter inspelningen, och ändå fram till sändningen. Det har varit båda Anna Anka och Elena Belles önskan att det skulle sändas och att tittarna skulle få se båda sidorna.

Elena Belle har fram tills nu varit fåordig om händelsen, men i ett nytt avsnitt av Hollywoodpodden som släpptes under torsdagsmorgonen ger hon sin syn på bråket. Bland annat uppmärksammar hon tittarnas krav på att ta bort Anna Anka från Svenska Hollywoodfruar, och Elena ställer sig bakom det kravet.

– Jag tycker att tittarna ska få sin röst hörd, jag tycker att TV3 har ett ansvar. Jag tycker inte att de ska stödja mobbing, jag tycker att de ska bojkotta Anna Anka och inte ha med henne igen. Om de har det stödjer de ju mobbing och det är något som jag antar att de inte vill stå bakom, säger hon i podden och fortsätter:

– Tittarsiffror till vilket pris? Det är lika illa som att stödja rasism, det är kränkning och mobbing. Folk kämpar dagligen för att få bort mobbning, och det sitter en av de största kanalerna och stödjer. Det är fruktansvärt.

Elena Belle hoppas nu att Anna Anka inte får vara med i Svenska Hollywoodfruar något mer, även om hon har förståelse för att kommande avsnitt kanske redan är klippt och färdigt.

– Jag bråkar absolut inte med TV3, men jag tycker att de ska ta ansvar. Jag är jättebesviken om de fortsätter jobba med Anna Anka.

Nents presschef Susanne Nylén:

– Vi är flera i produktionen som haft kontakt med de inblandade fruarna de senaste dagarna. Vad som sägs stannar mellan oss, men vi har full repsekt för Elena Belles reaktioner och ta den dialogen direkt med henne istället för genom media, säger hon.

Hur ställer ni er till tittarna och Elena Belles krav att ta bort Anna Anka ur Svenska Hollywoodfruar?

– Anna Anka är med i nästa avsnitt och i ett avsnitt av “Svenska Hollywoodfruar – den stora återträffen”. Dessa avsnitt är redan inspelade. Efter varje säsong ha vi en grundlig utvärdering och först då beslutar vi vilka som blir tillfrågade om en eventuell ny säsong. Så det är alldeles för tidigt att uttala sig om.

Scener från nästa avsnitt av Svenska Hollywoodfruar, som visas på TV3 och Viafree på tisdag, finns scener från bråket som fortsatte. Susanne Nylén vill inte kommentera huruvida det diskuterats att klippa om det avsnittet för att censurera bort bråkscener.

– Precis som vi sa om tisdagens avsnitt kommer inte allt med, men det kommer en fortsättning ja. Exakt hur processen ser ut i klippningen är inget vi uttalar oss om.

LÄS OCKSÅ: TV3 tvingades avbryta bråket mellan Anna Anka och Elena Belle

LÄS OCKSÅ: Anna Anka rasar mot Elena Belle efter händelsen: ”Chockad”

FOTO: TV3

 

FRÅN FÖRSTASIDAN