Elena Belles gravidkamp innan dottern Lunas födelse

Det var bara sex månader sedan Elena Belles make Michael Theanne gick bort i en massiv hjärtattack.
Nu berättar hon om gravidkampen tillsammans med maken.
– Vi hade till och med bokat tid.
Slå på ljud


Michael Theanne, 45, skulle bara gå på en morgonpromenad med hans och hustrun Elena Belles, 35, två hundar. Men efter att han varit borta i över en timme började Elena Belle och dottern Luna, 3, oroa sig för att något hänt. När sedan parets grannar tillsammans med räddningspersonalen kom och ringde på dörren förstod de att det var något allvarligt.

I en intervju med tidningen Mama berättar Elena Belle att det var på håll som en ur ambulanspersonalen skrek åt henne att hennes make avlidit.

– De kommer inte ens fram till mig för att berätta, utan jag får höra det på håll, säger Elena Belle i intervjun.

Tiden efter är bara en svart massa där Elena Belle försöker vara så stark som möjligt för dotterns skull samtidigt som hon sörjer sin makes död.

Ville ha flera barn – trots dramatiska förlossningen

Men det finns inte bara sorg i Elena Belles liv. Trots att minnet av hennes make aldrig kommer lämna henne har hon utvecklats mycket som person sedan hans bortgång. Hon uttrycker själv att hon gått från att knappt kunnat sätta på TV:n själv till att sköta makens manager-bolag på bara några månader.

I intervjun med Mama berättar Elena Belle även om tiden innan makens död. Om deras gemensamma drömmar och mål. När hon får frågan kring om de hade velat ha flera barn svarar Elena Belle öppenhjärtligt. Hon berättar att förlossningen med Luna var tuff och slutade i akut kejsarsnitt. Därför hade makarna tittat på andra lösningar för ett till barn.

– Först ville vi adoptera och läste på en hel del om den processen... Men snart insåg vi att ett barn som kanske kommer med mycket trauman behöver en annan typ av föräldrar. Då bestämde vi oss för att göra det med en surrogatmamma. Vi bokade till och med en tid med en agentur, men sedan var det någonting, kanske undermedvetet hos mig, som gjorde att jag fick panik av hela grejen och bokade av tiden. Och tur var det, för annars hade det kanske funnits en kvinna nu som varit gravid med ett eller två av våra barn. Det hade varit katastrof. Det är ju redan svårt med ett barn själv.

Trots att Elena Belle flera gånger understryker hur viktigt det är för henne att vara stark för Luna som precis fyllt tre år berättar hon att makens död än idag är något hon påminns om varje dag.

Samtal med psykologer och medium har hjälpt henne framåt i sitt sorgearbete men hon har även utvecklat allvarligare psykiska problem som kommer ta längre tid att läka.

– Men samtidigt som jag känner mig stark har jag också utvecklat posttraumatiskt stressyndrom. Jag får värsta paniken när jag tänker på att någonting kan hända Luna. Därför vill jag helst inte att någon annan än jag ska hämta eller lämna henne på skolan. Jag vet mina triggers nu, om jag hör en ambulans får jag svårt att andas, jag flippar. Jag måste verkligen ta tag i det innan det blir värre...

FOTO: TT


SENASTE NYTT!