TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Elena Belle om Michael Theannes sista ord innan hans död

31 maj, 2020 
Malin Ljung
Elena Belle, maken Michael Theanne och dottern Luna.
Efter makens död – här talar Elena Belle ut i en öppenhjärtig intervju.
✔︎ Minuterna innan det fasansfulla slutet: ”Det sista vi sa till varandra”.
✔︎ Så planerar hon framtiden som ensamstående änka.
✔︎ Stora förändringen – för säkerheten.
Annons
Elena Belle talar ut om framtiden efter makens dödBrand logo
Elena Belle talar ut om framtiden efter makens död

Elena Belle fick drygt fem år tillsammans med sin stora kärlek Michael Theanne. För två månader sedan förändrades allt till en mardröm när han plötsligt gick bort, bara 45 år gammal. Nu berättar hon i en exklusiv intervju om sorgen, livet med 2-åriga dottern Luna, och framtiden.

Elena Belle med maken Michael Theanne och dottern Luna.
Elena med Michael och dottern Luna. Foto: Privat.

För två månader sedan förändrades den svenska Hollywoodfrun Elena Belles, 35, liv till en mardröm. Familjen förberedde sig för en dag tillsammans i Santa Monica, Elena förberedde dottern Luna, 2, och maken Michael Theanne gick samtidigt ut för att rasta hundarna.

– Det sista vi sa till varandra var att han skulle gå en minipromenad med hundarna medan jag fixade till Luna, för att vi sedan skulle gå ut alla tillsammans. Vi hade en väldigt fin morgon där vi alla skojade och skrattade, säger Elena Belle.

Annons

Men han kom inte tillbaka. Istället ringde det på dörren, där stod några grannar med hundarna och berättade att Michael ramlat. När Elena skyndade ut hade hon ingen aning om hur illa det var, men innan hon hann fram stoppades hon och fick höra det ofattbara – Michael hade avlidit. Han blev bara 45 år gammal.

– Jag var i chocktillstånd, sen minns jag inte allt. Jag minns bara att jag satt på marken och Luna slog på mitt huvud och skrek ”mamma, mamma”, sen fick jag krafter från ingenstans för Lunas skull. Men jag ville inte tro att det var sant. Det känns fortfarande inte som att det är sant.

Michael dog av hjärtattack

Det tog flera veckor innan dödsorsaken var fastslagen, Michael hade dött av en hjärtattack, detta till följd av att han hade en hjärt- och kärlsjukdom som ingen visste om.

Elena Belle och Michael Theanne träffades på Ibiza för drygt fem år sedan. Kärleken har varit stark, och 2016 gifte de sig under sagolika förhållanden på Bora Bora. På bröllopsnatten blev dottern till, något Elena tidigare berättat om.

Annons

Under sina år tillsammans har de visat upp sin kärlek, och det har inte gått att missa att de hyste otroligt mycket kärlek och respekt för varandra.

Elena Belle och Michael Theanne, bröllopsbild.
Elena och Michaels bröllopsfoto. Foto: Privat.

Nu har det gått två månader sedan Elena Belle förlorade sin make och stora kärlek. Tillsammans med dottern Luna har hon flyttat från huset i Hollywood Hills, istället bor de nu i en lägenhet där de känner sig säkrare.

– Jag tar en dag i taget. Vissa dagar är bättre än andra men jag låter mig känna det jag känner. Vilket ibland är att man är arg, ledsen, deprimerad, vilsen och mycket mer. Det är ok att känna allt och det blir bättre med tiden, säger Elena Belle till Hänt och fortsätter:

– Jag spenderar mycket tid med Luna just nu hon behöver mycket kärlek.

Annons

Både Elena och Michaels familjer slöt upp vid hennes sida efter tragedin, som stöd och hjälpande hand i allt det vardagliga som trots det hemska ändå fortsätter.

– Jag har varit väldigt lyckligt lottad som har haft familjen som stöd länge här i USA: Nu har de åkt men vår nanny är kvar som är som en i familjen för oss, säger hon.

Elena Belle, Maria Montazami och Åsa Vesterlund i Svenska Hollywoodfruar 2016.
Elena med Maria Montazami och Åsa Vesterlund i Svenska Hollywoodfruar 2016. Foto: TT.

Elena Belle har samtalshjälp för att landa i det hela.

– Jag lär mig just nu att leva med den. Men jag vägrar att medicineras, jag vet att det finns ljus i tunnelns ände. Luna är definitivt min största styrka.

Dottern fyller tre år i höst, men även hon har påverkats av att pappa inte finns med dem längre.

– Luna har blivit mer mammig och det känns som att hon behöver mycket kärlek nu, vilket jag så klart ger henne.

Annons

Som mamma beskriver hon sig själv som väldigt kärleksfull, men lägger samtidigt till med ett skratt att hon är “lite av en nybörjare” och att hon lär sig varje dag.

– Det bästa är all kärlek man får, och det svåraste är att säga nej till saker och sätta gränser. Man vill ju ge dem allt.

Elena om framtidsplanerna

Elena Belle lämnade Sverige för många år sen, och efter att Michael Theanne gick bort har hon flertalet gånger fått frågan av sina tusentals följare i sociala medier om hon tänker lämna USA nu.

– Detta är mitt hem och har varit det länge. Jag har bott här länge, redan innan jag träffade Michael, så varför skulle jag vilja flytta?, säger hon och fortsätter:

– Vi kommer nog med stor sannolikhet bo kvar i USA. Vi planerar att fortsätta alla traditioner vi hade med Michael. Alltså att resa till Europa och träffa både hans och min familj varje sommar och under julen. Jag vill att Luna får en bra utbildning på en bra skola och att Lunas liv fortsätter att vara lika äventyrligt som när pappa fanns.

Elena Belle, som då hette Natacha Peyre, i Paradise hotel 2005
Elena, som då hette Natacha Peyre, i Paradise hotel 2005. Foto: TT.

Elena Belle slog igenom för svenska folket när hon deltog i Paradise hotels andra säsong 2005. Då hette hon Natacha Peyre, ett namn hon senare bytte till Elena Belle. Hon har bland annat jobbat som modell och 2016 debuterade hon i Svenska Hollywoodfruar och visade upp sitt liv för TV3-tittarna.

Annons

– Det har varit superkul att vara med i Svenska Hollywoodfruar och kul att träffa så många nya människor och göra kul saker tillsammans. Men drama behövdes inte fejkad det fanns det gott om, säger hon.

För två år sedan avslutades säsongen med att Anna Anka attackerade Elena Belle verbalt, något som skakade om tittarna ordentligt. Idag har åtminstone Elena gått vidare från bråket.

– Ja, men det är okej. Hon är som hon är och det berör mig inte särskilt mycket. Jag har mitt liv och hon sitt.

Elena om Svenska Hollywoodfruar

TV3 meddelade för några veckor sedan att det inte blir någon ny säsong just nu, istället har programmet pausats i sviterna av Covid-19. Elena öppnar trots den dramatiska avslutningen för att vara med i framtiden.

– Ja, det skulle jag nog kunna tänka mig.

Många har haft frågor kring hur Elena livnär sig nu då hon fokuserar 100 procent på att vara mamma till Luna. Hon avslöjar att framtiden är trygg tack varje maken Michael Theanne. Han var en hyllad musikmanager för några av världens mest kända dj:s, som exempelvis Steve Aoki och Deorro.

– Michael har sett till att vi har en bra framtid så vi har inget att oroa oss för.

Annons