Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Efter uttalandet i media – Försäkringskassan stämmer Gunilla Persson på över 300 000 kr

26 mar, 2018 
AvOla Brising
Nu stämmer Försäkringskassan Hollywoodfrun Gunilla Persson i 332 564 kronor i Nyköpings tingsrätt.
Annons

Första gången Försäkringskassan krävde Gunilla Persson, 59, på pengar var 2014. Hollywoodfrun misstänktes för bidragsbrott och bedrägeri. En polisutredning startades, men utredningen lades  ner.

– Det har varit fruktansvärt. Jag har mått illa av det här. Jag har blivit jagad av pressen. Det är väldigt otäckt att vara anklagad för brott som kan leda till fängelse, sa hon till Aftonbladet då

I Expressen förklarade Gunilla:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag vet inte att jag gjort något jävla bedrägeri. Hade jag vetat det hade jag inte gjort det heller. Jag visste inte ens att jag gjorde något misstag.

Trots att åklagaren sedan valde att inte gå vidare med brottsåtalet väljer nu Försäkringskassan själva att ta ärendet till domstol, något Eskilstuna Kuriren var först att rapportera om. De har lämnat in en stämningsansökan till Nyköpings tingsrätt i vilken de kräver att Gunilla betalar tillbaka 332 564 kronor, pengar som Försäkringskassan menar att Gunilla Persson fått på felaktiga grunder. Dessutom hon på pengar för ränta, för rättegångskostnaderna, för avgift till tingsrätten och för inkassoavgift.

Annons

Bakgrunden är att Försäkringskassan anser att Hollywoodfrun har fått barnbidrag, föräldrapenning och sjukpenning, trots att hon inte haft rätt till detta. Det rör sig om pengar som betalats ut mellan 2006 och 2013.

För att ha rätt till svenskt barnbidrag måste personen ”ha för avsikt att vara bosatt minst ett år i Sverige”, förklarar Försäkringskassan i sin stämningsansökan. För att ha rätt till sjukpenning och föräldrapenning baserat på inkomst (SGI) måste man dessutom ha haft dokumenterad inkomst av tjänst eller näringsverksamhet i Sverige.

Gunilla uppfyller enligt Försäkringskassan inte något av dessa krav. I stämningen konstaterar man att hon avregistrerats ur den svenska folkbokföringen och att hon själv i media berättat att hon sedan länge bor i USA. Enligt egen utsago har Gunilla bott i USA sedan 70-talet. 2011 flyttade hon från New York till Kalifornien för att vara med i ”Svenska Hollywoodfruar” där hon varit en av de populäraste och mest omtalade deltagarna sedan hösten 2011.

Gunilla har i tvisten uppgett att hon jobbat för ett eget bolag i Sverige, men detta bolag har enligt Försäkringskassan aldrig varit aktivt. Hänt har sökt henne för en kommentar.

HETAST PÅ HÄNT TV JUST NU:

LÄS OCKSÅ:

Foto: IBL, Instagram, TV3

Annons