Idol 2023 marknadsföring banner

Jidhes liv efter skilsmässan – berättar om nya kärleken: ”Känns väldigt bra”

15 maj, 2022 
https://image.hant.se/Sofia-profil.jpeg.jpg?imageId=7564193&x=9.8765432098765&y=0&cropw=86.41975308642&croph=86.41975308642&width=1318&height=1318
Sofia Sundqvist
Jidhe flyttade till Vallentuna och byggde hus tillsammans med ex-frun. Men två år efter det nya bygget stod klart skilde dem sig. Nu berättar han om sin nya kärlek, och relationen mellan bröderna.
”Trodde att jag skulle vara själv resten av livet”, berättar han.
Annons
Tilde De Paula om romansryktet med Jihde: "Vi är så nära varandra"
Tilde De Paula om romansryktet med Jihde: "Vi är så nära varandra"

Tv-profilen Niklas Jihde, 45 är ett välkänt ansikte på Viaplays sportsändningar. Den tidigare VM-innebandyspelaren och nuvarande tv-profilen bor i ett nybyggt hus Vallentuna, några mil utanför Stockholm.

Niklas Jihde är i samma bransch som sin storebror Peter Jihde, 50 - även om Niklas har arbetat uteslutande inom sportsektorn, medan Peter även har sysslat med nöje och underhållning, och har exempelvis synats i både Idol och Nyhetsmorgon.

”Det var inte så lätt för mig alla gånger”

I syskonskaran finns inte bara Peter och Niklas, utan de är totalt fyra bröder som alla sysslar med sport eller sportjournalistik. Deras bror Johan Jihde, 47, är precis som Niklas tidigare professionell innebandyspelare, och Patrik Jihde, 38 är även han sportjournalist.

Annons

Men att bröderna jobbar inom samma bransch har inte alltid varit lätt. Till Expressen berättar Niklas om hur han inte vill jämföras med sin kända storebror Peter:

– Många undrade säkert varför jag, innebandytönten, skulle komma in och börja på tv, många jämförde oss förstås också. Det var inte så lätt för mig alla gånger ska du veta.

Niklas hyllar även sin bror.

Bröderna Jihde
Bröderna Jihde - Peter Jihde, Niklas Jihde Johan Jihde Patrik Jihde med mamma Anita Jihde.

– Han är en mycket bättre journalist och har andra kvaliteter. Han har gjort nöjesunderhållning, det skulle jag aldrig kunna göra. Jag är för mycket sportnörd.

”Trodde att jag skulle vara själv resten av livet ”

Tv-profilen Niklas Jihde var tidigare gift med Linda Jihde, 41. Men de två valde att gå skilda vägar 2019, endast två år efter de byggt färdigt sitt hus i Vallentuna. Men paret är idag fortfarande goda vänner, till Expressen berättar Niklas om han och ex-fruns relation.

Annons

– Linda hittade ett hus bara några minuter från där jag bor. Det fungerar väldigt bra och för oss är det viktigt att våra barn mår bra. Barnen har aldrig klagat över att bo varannan vecka hos mig och Linda.

Nu har Niklas också funnit kärleken på nytt, i en kvinna vid namn Rebecca. Det nykära paret träffade varandra under pandemin, berättar Niklas:

– Jag trodde att jag skulle vara själv resten av livet innan jag träffade Rebecca. Det känns väldigt bra, jag är glad och trivs med livet, men vi har haft en annorlunda start på vår relation, säger Niklas Jihde och fortsätter:

– Vi träffades mitt under pandemin, vi har aldrig varit på bio eller varit ute och käkat och sånt som man gör som nykär. Vi har gjort samma resa och kommer båda från långa äktenskap.

Det här är Niklas Jihde


Namn: Niklas Jidhe.

Ålder: 45.

Familj: Särbon Rebecca, barnen Freja och Elton från ett tidigare äktenskap. Mamma Anita, pappa Leif, bröderna Peter, Johan och Patrik.

Bor: Vallentuna utanför Stockholm.

Yrke: Programledare på Viaplay. Före detta professionell innebandyspelare.

Främsta meriter som innebandyspelare: Fem VM-guld, fyra SM-guld och tre Europacupguld.

FOTO: Carolina Byrmo/TT

Annons